Nickerie.Net, dinsdag 11 november 2008


President Venetiaan te gast bij 'Tante Es'

Eric Mahabier, 11/11/2008

DEN HAAG - Tante Es heeft deze week president Ronald Venetiaan in het programma Raymann is Laat. Venetiaan vertrekt vandaag naar Nederland voor de Global Forum on Leadership for Shared Societies. Met wereldleiders zal hij in Rotterdam debatteren over cohesie, integratie en diversiteit. Het staatshoofd heeft ingestemd om deel te nemen aan het programma, verneemt dWT van het management van Jörgen Raymann. Zaterdagavond wordt het programma in Nederland uitgezonden en het zal vervolgens via BVN ook in Suriname te zien zijn.

Tante Es, kreeg eerder al bezoek van Premier Bakenende (foto ANP)

Beroemdheden uit diverse sectoren in Nederland en andere landen, zijn regelmatig te gast in het programma. Voor Venetiaan wordt ook een ontmoeting gepland met Surinaamse Nederlanders en NPS-sympathisanten. Deze bijeenkomst vindt naar alle waarschijnlijkheid zaterdag in het Stadhuis in Den Haag plaats.

Voor wat het hoofddoel van zijn bezoek betreft is Venetiaan ingedeeld in een panel samen met Jenny Shipley (voormalig premier van Nieuw Zeeland), Tariq Ramadan van de Erasmus Universiteit, Albert Ramdin (assistent-secretaris-generaal van de Organisatie van Amerikaanse Staten) en Rik Grashoff, vervangend burgermeester van Rotterdam. De voormalige Amerikaanse president Bill Clinton, de Nederlandse ex premiers Wim Kok en Ruud Lubbers en Nobelprijs winnaar Desmond Tutu zijn enkele van de hoge gasten die worden verwacht. Venetiaan is de enige president in functie op de conferentie. De Club van Madrid zit samen met de Gemeente Rotterdam achter de organisatie van deze meeting met wereldleiders.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

11 -11-2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics