Nickerie.Net, woensdag 12 november 2008


Miljoenen roofoverval op Guysuco gelden in Guyana

Guyana - Op 6 November 2008 heeft er zich een gewapende roofoverval plaatsgevonden in het Guyanees stadje Stanleytown. Tijdens deze gewapende overval heeft er een vuurgevecht plaatsgevonden tussen gangsters en leden van de gezamenlijke troepen waarbij een bedrag van bijkans 17 miljoen aan tegoeden is meegenomen van GuySuco.

Een helicopter die assisteerde om de rovers op het spoor te komen

Tijdens deze overval is een van de bandieten doodgeschoten. Het gaat hierbij om de gewapende gangster Eric Williams meer bekend als “Eddo”. De gezamenlijke troepen geloven er heilig in dat zij nog een andere bandiet hebben geraakt die toch nog kans zag te ontsnappen. Er is een geldbedrag van 17.2 miljoen meegenomen door de bandieten, welke bestemd was voor de uitbetaling van arbeiders werkzaam bij GuySuCo. Het geldtransportwagen  werd op gegeven moment aangevallen door de bandieten. Negen zwaar gewapende bandieten wisten ervan door te gaan met dit geldsbedrag. Volgens veiligheidsagenten, was het vreemd dat een voertuig van GuySuCo zorgde voor begeleiding ,wat echter niet de norm was.

Behalve dat de bandieten waren gevlucht met een van de voertuigen, heeft de politie later een boot met buitenboordmotor aangetroffen langs de Demerara rivier welke niet ver was van de overval scene. Het vermoeden bestaat dat de overvallers hiervan gebruik hebben gemaakt om zich voort te bewegen. Na een korte vuurgevecht werd Williams dodelijk aangetroffen met in zijn bezit een 9 mm pistool met scherpe patronen.

Behalve vanuit de lucht werd er ook nog een klopjacht uitgevoerd te water om de gangsters op het spoor te komen. Gedurende de operatie was het voor automobilisten niet mogelijk om hun route voort te zetten. De doodgeschoten Eric Williams is geen onbekende bij de Guyanese politie. Hij wist zich sedert de jaren tachtig enige tijd zich uit de handen te houden van de justitie. Na aanhouding wist Williams weer te ontvluchten vanuit het Openbare ziekenhuis in Georgetown. De Guyanese politie heeft deze zaak in verdere onderzoek.

Danny Jibodh

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

12 -11-2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics