Nickerie.Net, dinsdag 18 november 2008


Peter R. de Vries ontmaskert in Suriname actieve pedofiel

Eric Mahabier, 17/11/2008

DEN HAAG - Misdaadverslaggever Peter R. de Vries heeft gisteravond in zijn programma de 60-jarige Joep M. ontmaskerd als pedofiel die zich wederom als hulpverlener voordeed. Joep M. was van plan om volgend jaar zijn activiteiten in Suriname voort te zetten.

Hij was in 2006 veroordeeld tot 4,5 jaar celstraf wegens seksueel misbruik van verstandelijk en lichamelijk gehandicapte kinderen in Nederland. Hij kwam in 2007 vroegtijdig uit de gevangenis. Middels verborgen camera’s laat de misdaadjournalist zien dat Joep M. ondanks de veroordeling nu ongestoord met zijn activiteiten doorgaat. Suriname wordt als land tot tweemaal toe in het programma genoemd. Peter R. de Vries filmde de intussen uit de lucht gehaalde website van International Children Care Center (ICCC) waar Joep M. onder andere aangeeft in Suriname en de Filippijnen bezig te zijn met kinderhulp.

De programmamaker laat zien dat de man zich weer als hulpverlener voor meervoudig gehandicapte kinderen voordoet en daarbij het ICCC als dekmantel gebruikt om het vertrouwen van de ouders van de kinderen te winnen. Met gefantaseerde verhalen en door zich voor te doen als onder andere neuropsycholoog mocht hij kinderen gaan behandelen om ze vervolgens te misbruiken. Joep M. geeft zich verder op als bestrijder van kindermisbruik.

Peter R. de Vries heeft de Amsterdamse politie, waar Joep M. woont, intussen op de hoogte gebracht van de hernieuwde activiteiten van de recidivist. De politie treft samen met burgermeester Job Cohen maatregelen om Joep M. in zijn hernieuwde activiteiten te hinderen. “Nieuwe kindertehuizen en therapiecentra worden in de nabije toekomst opgezet in de Filippijnen en in Suriname”, werd op een internetforum over ICCC aangekondigd. Bij de confrontatie in het programma zei Joep M. onschuldig te zijn.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

18 -11-2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics