Nickerie.Net, maandag 24 november 2008


Caricom jeugdambassadeurs bezochten Apoera en Wageningen
Geplaatst: 22/11/2008

Nickerie -  De Caricom-karavaan van de Caricom jeugdambassadeurs is back on the road. Nadat de districten Nickerie, Coronie en Sarramacca bezocht zijn in juni, worden de overige districten aangedaan in de maanden november en december. Tijdens de districtentour, waarbij de Nederlandstalige Caricom-handboeken verstrekt worden aan scholen en infocentra, worden ook sessies verzorgd voor de jongeren. Het afgelopen weekend heeft het team van de Caricom jeugdambassadeurs de locaties Apoera (district Sipaliwini) en Wageningen (district Nickerie) bezocht. De opkomst op beide locaties was zeer goed te noemen. In totaal hebben 150 jongeren en leerkrachten informatie gehad over de Caricom, CSME, hiv & aids en de MDG’s.

Om de partnerschappen te versterken worden de hiv-sessies door erkende trainers van jongerenorganisaties gedaan. Edinio Flink van het Jeugd Rode Kruis verzorgde de hiv-sessies op beide locaties en Stephany Kasketi en youth officers Farah Khodabaks en Remy Belliot die over Caricom en de MDG’s. Met deze activiteit is voldaan aan het verzoek van de jongeren op het Nationaal Jeugdcongres 2007 en 2008 om in hun woonomgeving belangrijke informatie over het Caricom jeugdambassadeursprogramma te verstrekken.

In Apoera waren scholieren en leerkrachten van de dorpen Washabo en Section ook vertegenwoordigd. De jongeren en de leerkrachten hebben veel vragen gesteld en waren blij met de informatie. Alle informatie die ze nodig hebben voor scripties en repetities kunnen ze terugvinden in het Nederlandstalige handboek, waarvan ze elk een exemplaar meekregen.
Dit project van de Caricom jeugdambassadeurs wordt gefinancierd door het ministerie van Planning en Ontwikkelingssamenwerking (Plos) en het directoraat Jeugdzaken van het Minov. De scholen en bibliotheken in Paramaribo zullen voor eind 2008 voorzien worden van hun voorraad Caricom-handboeken.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

24 -11-2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics