Nickerie.Net, maandag 24 november 2008


Gedrag sekswerkers en sekshuisjes moeten aan banden gelegd worden
Geplaatst: 22/11/2008

Nickerie -  Het gedrag van de in Nickerie opererende commerciŽle sekswerkers moet volgens parlementariŽr Harriet Ramdien aan banden gelegd worden. Ramdien zegt dat dit gedrag zowel ouderen als jongeren aanzienlijk beÔnvloedt. Met zekerheid weet de DNA-parlementariŽr te vertellen dat het opmerkelijk is dat prostitutie steeds meer aan het toenemen is. De parlementariŽr zegt zich ook zorgen te maken om het feit dat schoolgaande kinderen, zowel tijdens schooltijd als daarbuiten, zich op heimelijke wijze Ďvermakení in de vele short time sekspaleizen die verspreidt in het district gesitueerd zijn. Ouders zijn vaak niet op de hoogte van dit soort capriolen van de kinderen, zegt Ramdien.

De parlementariŽr zegt verder dat dit gebeurt om uiteenlopende redenen. Als een van de redenen gaf zij mee dat de jeugd mee wil gaan met de tijd en dus alles bereid is te doen om aan o.a. financiŽn te komen om zodoende luxeartikelen aan te kunnen schaffen. Ramdien geeft verder aan dat de manier waarop buitenlandse animeervrouwen zich kleden en rondlopen, niet passen. Ook het provocerend gedrag die deze meisjes etaleren, is volgens Ramdien sterk af te keuren. Het uitoefenen van het oudste beroep op aarde moet wel binnenshuis worden gehouden. De demonstratieve gedragingen van de sekswerkers geeft o.a. het effect dat jongeren en vooral de jongens geobsedeerd raken.

Culturele waarden, normen en tradities moeten op geen enkele wijze verlaagd worden door gedragingen van wie dan ook. Ramdien wees er ook op dat schoolgaande jongens, maar ook de ouderen, behoorlijk door deze meisjes worden gestrikt en letterlijk uitgemolken worden van heel wat zaken in ruil voor de Ďliefdeí. Dit heeft tot gevolg dat deze groep schoolgaanden, zonder dat hun ouders het weten, zich in de nachtelijke uren ophouden in de bordelen die nauwelijks worden gecontroleerd. Jongeren lopen sterk de kans om gevaarlijke ziekten op te lopen en meer nog te gaan kiezen voor een abnormale wijze van leven. Ook hun studie kan met de seksuele obsessie behoorlijk achteruit gaan, waardoor zij later behoren tot de groep van drop-outs.

Ramdien zegt een dringend beroep te doen op instanties om de nodige maatregelen te treffen zodat onze jongeren niet op een dwaalspoor belanden. Ook doet zij een beroep op ouders en verzorgers dat zij steeds weten waar hun kinderen zijn en met wie zij zich bevinden. Over de commerciŽle sekswerkers zegt het DNA-lid dat deze uit het straatbeeld van het district worden gehouden. Ramdien wijst er verder op dat er ook opgetreden moet worden tegen de zogenaamde ďshort timeĒ sekshuisjes die tegen een bepaald bedrag de vaak minderjarige tortelduifjes accommoderen om seks te bedrijven.

Danny Jibodh

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

24 -11-2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics