Nickerie.Net, maandag 24 november 2008


Veehouder Ramdas: 'Schutmeester mishandeld mijn koeien’
Geplaatst: 18/11/2008

Nickerie -  De 49-jarige veehouder Radjinderpersad Ramdas van Henarpolder zei in gesprek met Dagblad Suriname dat hij van de een op de andere dag schade lijdt. Ramdas die erg geïrriteerd is, zegt dat hij afgelopen vrijdag, terwijl hij in Nieuw Nickerie voor zaken vertoefde, een belletje kreeg van zijn wederhelft dat mensen bezig waren koeien te schutten. Op de locatie waar hij zijn koeien opnahoudt, zei Ramdas dat hij met lede ogen moest toezien hoe een deel van zijn koeien hardhandig door de ‘schutmeester’, ene S., mishandeld is geworden in het bijzijn van twee agenten.

Ramdas zegt het vermoeden te hebben dat er opzet in het spel is. Aan hem is medegedeeld dat het gaat om loslopend vee en dat mensen klagen over schade die de beesten aanrichten. Ramdas die dit moeilijk kan geloven, zegt dat hij de plaatselijke politie gevraagd heeft om hem de schade aan te tonen, zodat hij die kan vergoeden. Echter zei Ramdas dat er geen schade is bewezen. Hij zegt ook nog zeer ontevreden te zijn dat een van zijn raskoeien, een Austin melkkoe, op dusdanige wijze afgetakeld is geworden, dat het beest niet meer kan staan en beeft. ‘Alleen als het beest gesteund wordt, kan het even staan’, zegt Ramdas.

Ramdas die al 29 jaren koeien opnahoudt, zegt nooit zijn beesten zo behandeld te hebben. “Ik heb die koe al twee en een half jaar en als ik dan vraag wie mij hiervoor zal vergoeden, dan zwijgen alle tongen ineens”, zei Radjinderpersad Ramdas. Hij komt dagelijks vijftien liters melk tekort voor zijn klanten. De veehouder zegt dat een deel van de kalven nu met de beschutting gescheiden is van de moeders. Ramdas zei dat hij de zaak niet zo gaat laten.

Aan hem is medegedeeld dat hij eerst SRD 1300 moet ophoesten voordat de geschutte koeien vrij worden gegeven. Ramdas is een trouwe gever van melk aan zeker twee mandirs wanneer zij diensten hebben. Dit is nu ook in gevaar gekomen. Voorts keurt de veehouder het onvriendelijk gedrag af van bepaalde agenten op de post Henarpolder.


Danny Jibodh

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

28 -11-2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics