Nickerie.Net, vrijdag 28 november 2008


Jeugdige dader drama O.S. Clarapolder moet zich voor de rechter verantwoorden

Nieuw Nickerie  Ė Onschuldig, op kinderlijke wijze,  zoals het een kind betaamt, en misschien ook wel onwetend, wandelt de 13 jarige PK de rechtszaal binnen, en begeeft zich naar de beklaagdenbank. Voordat hij in de beklaagdenbank stapt werpt hij nog even vluchtig een blik in de zaal en ziet nog net zijn ouders en broer zitten alsook de weinige aanwezigen op de zitting. Nog geen tien personen waren woensdagmiddag aanwezig op de rechtzitting waaronder twee medewerkers van de afdeling JustitiŽle Kinderbescherming en de overige, twee of drie personen,  waarschijnlijk relaties van de familie K. Terwijl hij in de beklaagdenbank staat en op speelse wijze bezig is met zijn vingers geeft hij vlot antwoord op de vragen die hem gesteld worden door de magistraat. Ondanks zijn onschuldige, speelse en kinderachtige houding is duidelijk te merken dat de 13 jarige schuldgevoelens heeft en moedig probeert te blijven door niet in tranen uit te barsten wat hem nader stond. De jeugdige PK ex leerling van de Kisoensinghschool in de Clarapolder, Nickerie, moet voor de rechter in het Derde Kanton verschijnen omdat hij op donderdag 24 juli dit jaar de tien jarige leerlinge van dezelfde school, Faroesha Khodabaks, op wrede wijze middels messteken van het leven heeft beroofd.

Archief klassenfoto met dader P.K. en zijn latere dodelijke slachtoffer Faroesha Khodabaks.Archief klassenfoto met dader P.K. en zijn latere dodelijke slachtoffer Faroesha Khodabaks.

Faroesa was leerling van de derde klas en zat zoals alle andere leerlingen van de school les te volgen toen P plotseling haar lokaal binnenstormde en voordat iemand door had wat er gebeurde, greep hij haar bij de arm sleurde haar de klas uit het schoolerf op, haalde een mes te voorschijn en bracht haar enkele messteken toe die later fataal voor haar bleken te zijn. Het slachtoffer was vrijwel op slag dood.

PK bracht zichzelf na zijn (mis) daad enkele messteken toe en probeerde daarna nog het schoolerf te verlaten. Hij kon echter door een meester, de enige mannelijke onderwijzer van de school, worden gestopt die hem daarna vast bond in afwachting van de politie. PK worden twee feiten ten laste gelegd namelijk moord op het slachtoffer Faroesha Khodabaks en doodslag betreffende het slachtoffer Faroesha Khodabaks.

Op verzoek van de raadsman van P, mr. Irwin Kanhai,  is er woensdag geen aanvang gemaakt met de zaak omdat hij vanwege omstandigheden niet aanwezig kon zijn. De ouders van P. die een nogal labiele indruk maken, vooral de vader die niet eens zijn geboortedatum kon aangeven, werden door de rechter voorgehouden dat zij de volgende maand terug moeten omdat de zaak op verzoek van Pís advocaat wordt uitgesteld tot 17 december. De vader vond het goed, maar wilde graag weten wanneer hij weer over zijn rijwiel kan beschikken die in beslag is genomen door het Openbaar Ministerie (OM). De fiets had P gebruikt om van huis naar school te rijden om zijn snode daad uit te voeren. Volgens de vader is het zijn enig vervoermiddel en heeft hij het dringend nodig om aan het werk te gaan. Het OM stemde toe met het verzoek van de vader en mag de fiets teruggegeven worden zodat hij weer over zijn vervoersmiddel kan beschikken.

Bericht met dank aan A.L. / A.C.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net

24 -11-2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics