Nickerie.Net, woensdag 26 november 2008


Dc Shankar bij viering 33 jaar Srefidensi:‘Weg met destructieve mentaliteiten’
Geplaatst: 26/11/2008

Nickerie -  Aan de vooravond van de viering van 33 jaar staatkundige onafhankelijkheid, richtte dc Bhagwatpersad Shankar zich tot het Nickeriaanse volk. Shankar zegt dat wij een republiek zijn geworden, omdat er een heel lange weg vol van geduld, respect en wederzijdse acceptatie bewandeld is. Shankar haalde aan dat ondanks het feit dat wij gesmeed zijn tot een natie, wij nog lang niet zijn waar we moeten zijn. “De weg hiertoe is nog lang”, zegt Shankar. Hij zegt geen terugblik te willen werpen naar zaken van het verleden. Voor hem geldt dat de basis is gelegd voor vooruitgang en duurzame ontwikkeling en dat deze zaken hoog moeten worden gehouden in de rechtstaat.

Shankar spoorde alle Surinamers, in het bijzonder de Nickerianen, aan om de komende tijden harder te arbeiden en te sparen opdat er meer vooruitgang wordt geboekt. Volgens Shankar moet alles wel blijven binnen de perken van wet- en regelgeving. De burgervader zegt dat Nickerie verder behouden moet worden voor nu en voor het volk na ons. Hij zegt dat het de plicht is van elke rechtgeaarde Surinamer om wat wij eenmaal hebben, goed te onderhouden en te behouden. Het is verder de plicht van het volk om zich voor de volle honderd procent in te zetten. Alleen dan kunnen wij vooruitgang en ontwikkeling boeken.

Bhagwatpersad Shankar ziet ook graag dat men afstapt met het kweken van destructieve mentaliteiten. In plaats hiervan moet men zich goede en positieve attitudes eigen maken. 33 jaar Srefidensi is volgens Shankar wel waard te gedenken, maar men moet ook nog de tijd nemen om zich te bezinnen.

Danny Jibodh

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

26 -11-2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics