Nickerie.Net, zaterdag 29 november 2008


Minister Wolf :"Minov kan veiligheid op scholen niet garanderen

 

"PARAMARIBO- Het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling kan de veiligheid op schoolterreinen niet garanderen. Dit zei minister EdwinWolf van Onderwijs en Volksontwikkeling (Minov)gisteren voor aanvang van de wekelijkse raad van ministersvergadering. "De veiligheid van een school wordt niet gegarandeerd en men moet niet denken dat het plaatsen van een omrastering zorgt voor veiligheid", zegt Wolf.

 

Volgens de bewindsman is het de taak van leerkrachten en schoolleiders om in te grijpen wanneer bij een voorval op school, zaken uit de hand dreigen te lopen als mocht blijken dat de situatie onhandelbaar is, moeten zij de politie inschakelen"; zegt hij. Wolf benadrukt dat het plaatsen van een omrastering bij een school ook niet de garantie geeft dat kinderen en leerkrachten gedurende school uren veilig zijn.

 

"De veiligheid wordt gegarandeerd, door de wijze waarop de leerkrachten en schoolleiders met de situatie omgaan", vindt de minister. Hij stelt dat de schoolleiders een belangrijke rol hebben te vervullen als het gaat om de veiligheid op school. "Er zijn schoolreglementen door het ministerie vastgesteld en deze worden door de scholen nageleefd. In sommige gevallen zijn er wat extra regels die de scholen zelf opleggen als het nodig is. Sommige VOS scholen hebben problemen met studenten die dagelijks met wapens naar school komen. Wolf zegt hierover dat enkele scholen de nodige maatregelen treffen om dit verschijnsel onder controle te houden.

 

Maltie Nidhansingh


Commentaar Times:

 

Wat moet je met zo'n minister

 

Journalisten konden gisteren hun oren niet geloven, toen de minister van Onderwijs zei dat het Minov de veiligheid op scholen niet kan garanderen. Om zeker van te zijn dat men de bewindsman goed had verstaan, werd hem gevraagd zijn woorden te herhalen, wat hij ook deed.

 

De minister moet er niet versteld van staan als er de komende periode een  enorme discussie op gang komt naar aanleiding van zijn uitlating. 'Wij weten niet zeker dat in een andere samenleving de gemeenschapdirect zou roepen om het ontslag van de minister. Dagelijks vertrouwen wij onze kinderen toe aan de organisatie waar de minister leiding aangeeft. Dit in het goede vertrouwen dat hij er alles aanzal doen om de veiligheid van onze kroost tot zijn hoogste prioriteit te maken. Nu wij horen dat dit niet zo is, rest ons niets anders dan iemand anders de gelegenheid te geven onze kinderen onder zijn hoede te nemen.

 

Nu begrijpen wij trouwens beter waarom er op schoolterrein en en in de nabijheid van scholen kinderen het slachtoffer zijn geworden van geweld, waarbij er zelfs een dode te betreuren is. Volgens de bewindsman is het de taak van leerkrachten en schooileiders om in te grijpen wanneer bij een voorval opschool zaken uit de hand dreigen te lopen "Als mocht blijken dat de situatie voor hen niet handelbaar is, moeten zij de politie inschakelen", zegt hij. Met deze woorden probeert hij de verantwoordelijkheid op een heel makkelijke manier van zich af te schuiven. Als het aan ons van Times lag, zou hij er echt niet zo gemakkelijk van af komen.

 

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Suriname Times

27 -11-2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics