Nickerie.Net, dinsdag 02 december 2008


Rood aidsmonument in hartje Nickerie
Geplaatst: 02/12/2008

Nckerie -  Vlak tegenover de Centrale Markt en de Landbouwbank heeft gisteren op het Brasaplein, de onthulling van het “Red Ribbon”-monument plaatsgevonden, in verband met de herdenking van Wereld Aidsdag. Het Nickerie Aidsteam (NAT) heeft een tijdje van tevoren samen met haar samenwerkende partners, de WIN-groep en het Bureau Alcohol en Drugs, aan de Nickeriaanse kunstenaar Franky Amatsenen de opdracht gegeven om een monument te vervaardigen. Naar woorden van de kunstenaar stelt het monument de draaiende wereld voor met de verschillende werelddelen, waar heel groot een rood lint, vervaardigd van metaal aan gehecht is. Amatsenen zegt dat dit te maken heeft met het internationale symbool waarmee solidariteit met mensen met hiv en aids wordt betuigd.

NAT-coördinator Pearl Fraser bleef de solidareit naar alle mensen met hiv en aids benadrukken. Ook ziet zij graag dat de taboesfeer eromheen ooit volledig wordt doorgebroken. RGD-coördinator drs. Kawlessar Matai die ook het woord voerde, zei dat er tot op heden geen geneesmiddel is ontwikkeld om deze ziekte, die de wereld in haar ban heeft, te genezen. Vanuit zijn beroep als arts zei hij dat zoveel mogelijk moet worden voorkomen om de ziekte op te lopen.

Onderwijs-inspectrice Koentikoemarie Chotoe- Sanchit zegt dat elkeen die besmet is en raakt, teveel is. Vanuit de zijde van Onderwijs zegt ze dat het hun opdracht is om jongeren steeds alert en bewust te houden dat zij deze ongeneeslijke ziekte niet oplopen.
DNA-lid Harriet Ramdien zegt graag te zien dat mensen hun “lifestyle’ veranderen en informatie over de ziekte serieus tot zich nemen.Volgens Ramdien zijn aidsremmers niet de oplossing.
Gisteren droegen een heleboel mensen de uitgedeelte rode lintjes. Een aantal onder hen droeg ook de Surinaamse versie van dit lint, waarin de nationale vlag is verwerkt. Aangegeven is dat elkeen zo een rood lint mag dragen en dat je echt niet zelf hoeft te leven met hiv om te laten blijken en te laten begrijpen waar het om gaat.Danny Jibodh
 

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

02 -12-2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics