Nickerie.Net, maandag 08 december 2008


Minister NH geeft start stroomvoorziening Groenteweg    

Geplaatst: 08/12/2008

Nickerie -  Met het opzetten van de eerste mast, de trafomast in het woongebied, aan de linkerzijde van de Groenteweg te Van Pettenpolder, heeft NH-minister Gregory Rusland het startsein gegeven voor elektrificatie van dit weggedeelte. EBS-bedrijfsleider afdeling Nickerie, Bryan Overeem, zegt dat met deze stap de bijkans dertig huishoudens binnen twee tot drie weken volledig aangesloten zullen worden op het elektriciteitsnetwerk. Overeem zegt dat behalve de bestaande huishoudens, ook rekening is gehouden met eventuele uitbreidingen in dit woongebied gelegen tussen de Walther Hewittstraat en de Groenteweg, die dan ook probleemloos zullen worden aangesloten. De EBS’er gaf aan dat de omwonenden wel de formaliteiten bij de EBS moeten regelen alvorens zij als nieuwe klant worden gekoppeld aan het net.

NH-minister Rusland zei dat het een genoegen is om deze ontwikkeling mee te maken. Rusland haalde aan dat het beschikken van de basisvoorzieningen goedrecht is van elke Surinamer. Als overheid zegt Rusland dat zij hun best doen om zoveel als mogelijk te kunnen voldoen uit de vele verzoeken die binnenstromen. Met de ondersteuning van de regering wordt in dit gebied de hoofdinfrastructuur aangelegd, zei Rusland. Hierdoor wordt het dan qua financiën stukken goedkoper voor de bewoners om elektriciteit in huis te hebben. De mensen moeten in feite alleen maar betalen voor het betrekken van stroom vanuit de paal naar hun woningen. In dit gebied wonen er al meer dan tien jaar gezinnen. In de eerste plaats hebben zij geleefd zonder water en elektriciteit. De reeds gepensioneerde zuster Carmelita Overhand heeft destijds de behoefte aangegeven bij de EBS. Overeem die dit bevestigde, zei dat de EBS geen moment heeft geaarzeld om dit gebied in kaart te brengen en uiteindelijk toestemming van NH heeft gekregen om over te gaan tot het bouwen van een nieuw netwerk.

Een opgeluchte en blije Carmelita Overhand zei dat ze dag en nacht God heeft zitten smeken voor licht en dat het eindelijk een feit is geworden. Buurtbewoner Boodhia “Para” bedankte de minister voor deze aanzet. Minister Rusland heeft verder ook de straatverlichting in de buurt van het zwembadgebied in gebruik genomen. Tijdens zijn bezoek aan het westelijk grensdistrict heeft de NH-topman ook een bezoek gebracht aan EBS Clarapolder waar momenteel de montage plaatsvindt van de net in Nickerie gearriveerde Wartsila generatoren.


Danny Jibodh

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

08 -12-2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics