Nickerie.Net, maandag 08 december 2008


‘Natin heeft in 35 jaren goede kwaliteit afgeleverd’   

Geplaatst: 08/12/2008

Paramaribo -  Het Natin vierde zaterdag zijn 35-jarig bestaan. Het was een gezellig samen zijn. Het Natuurtechnisch Instituut (Natin) begon op 1 oktober 1973, nu dus 35 jaren geleden op het Natin-complex aan de Leysweg. Het is een historisch complex, vandaar dat besloten werd om de ‘Bigi Jari’ ook daar te vieren. Dave Abeleven, directeur Natin, geeft aan dat zij het 35-jarig bestaan nu pas herdenken, omdat op 1 oktober de school nog in een hectische fase verkeerde. De school was nog drukdoende met de afronding van het schooljaar 2007/ 2008 en het begin van een nieuw schooljaar.

Natin toen en nu
35 jaar geleden begon de eerste groep, bestaande uit een honderdtal jongeren. De school telt nu 2.300 studenten. Het Natin bestond bij de start uit slechts 1 complex en nu bestaat het uit 4 complexen. Toen waren er niet al te veel studierichtingen en nu praten wij over 14 studierichtingen met nog de invoering van zeker twee nieuwe studierichtingen in de komende jaren. De school heeft zich van een driejarige opleiding ontwikkeld tot een vierjarige opleiding. Het was aan het begin een stichtingsschool welke sedert 1985 omgebouwd is tot een overheidsschool. Volgens Abeleven is dit een van de markante gebeurtenissen geweest in de geschiedenis.

In de 35 jaren is de kwaliteit die de school heeft afgeleverd heel goed geweest. Het percentage afgestudeerden is altijd heel hoog geweest en zij hebben in al die 35 jaren altijd een goede naam gehad in de samenleving en specifiek binnen het beroepsonderwijs.

Abeleven is sinds twee jaren als directeur aan de school verbonden. Op 1 oktober 2006 nam hij de leiding over. Daarvoor was hij vier jaren als onderdirecteur belast met de administratie en de automatisering van de school. Hij gaat zijn zevende jaar in op het Natin. Hij geeft aan dat zeven jaren, na evaluatie, uitwijzen dat hij een heel goede keuze heeft gemaakt. Nu na zeven jaren zegt hij er absoluut geen spijt van te hebben. “Het blijft uitdagend, het blijft spannend, interessant en het blijft ook leuk.” Een heel mooie ontwikkeling die de school ook nog heeft mogen meemaken, was afgelopen oktober, toen de school de kick-off had van twee projecten in verband met het opstarten van hun twee opleidingen.

In het kader van het 35-jarig bestaan zullen er in de loop van het schooljaar nog andere activiteiten volgen. Er zal nog een wandel- en trimloop gehouden worden en later in het jaar zal er een reünie georganiseerd worden.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

08 -12-2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics