Nickerie.Net, maandag 15 december 2008


Nickerianen willen Harriete Ramdien behouden als volksvertegenwoordiger
Geplaatst: 12/12/2008

Paramaribo - Volgens een bericht van Dagblad Suriname maakt parlementariėr Harriet Ramdien na de verkiezingen in 2010 geen deel meer uit van het parlement omdat haar naam niet op de kandidatenlijst van het Megablok zal prijken tijdens de komende verkiezingen. Dat zou deze krant hebben vernomen uit betrouwbare bronnen binnen het Megablok. Ramdien maakt zich vooralsnog geen zorgen. Ze zegt dat ze populair genoeg is en haar sterkte in Nickerie kent. Intussen zijn de namen van de vijf kandidaten van het Megablok Nickerie al bekend. Op positie nummer 1 is wordt hardnekkig de naam van dokter E. Abel genoemd. Dokter Djoties Jaggernath komt op nummer 2 en op de derde positie Hendrik Somoredjo. De vierde positie mag de BVD in het Megablok invullen, terwijl Rashied Doekhie de vijfde plaats zal bezetten. De naam Harriet Ramdien wordt nergens genoemd.  Dit is inmiddels in het verkeerde keelgat geschoten bij vele Nickerianen.

Volgens de informant is Ramdien niet populair genoeg. De doktoren Jaggernath en Abel zouden populairder zijn dan Ramdien. Ook wordt gezegd dat mede door de stemmen van Somoredjo, Ramdien in het parlement is terecht gekomen. Ramdien speechte ook niet tijdens de afgelopen massameeting van het Megablok in Nickerie. Dat is volgens de bron alvast een van de eerste tekenen waaruit blijkt dat Ramdien in ongenade is gevallen. Ramdien is parlementariėr uit Nickerie.

Boze tongen vermoeden dat het megablok nu al bezig is met het schuiven van mannetjes, op grond van persoonlijk belangen. Ook wordt grote vraagtekens geplaatst bij de competenties en de maatschappelijke betrokkenheid van de doktoren Abel en Jaggernath. Behalve hun medische beroep zouden zij maatschappelijk nauwelijks zichtbaar zijn, in tegenstelling tot Ramdien die altijd intensief betrokken is geweest bij diverse maatschappelijke vraagstukken. Ze staat tussen het volk ook in tijden wanneer er geen verkiezingscampagne worden gevoerd. Andere parlementariers van zowel de oppositie als de coalities zijn vooral te bekennen kort voor de verkiezingen. Gross deel van Nickerie wil dat liever Rashied Doekhie het veld ruimt, omdat deze parlementariėr in de afgelopen periode het rijstdistrict diverse malen in verlegenheid heeft gebracht door zijn onbeschofte gedrag in het parlement en zijn ongegronde uitspraken. Recent merkte een marktverkoopster op dat Doekhie zijn salaris - uit de periode dat hij niet in het parlement verscheen - beter kon hebben geschonken aan de armsten van het district. 'Hij profiteert van het belastinggeld ook van de arme man zonder iets voor hun terug te doen' , aldus de verkoopster die dag bij dag moet leven om rond te kunnen komen.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net

12 -12-2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics