Nickerie.Net, dinsdag 16 december 2008


1366 geregistreerd voor broodjesproject Nickerie
Geplaatst: 16/12/2008

Nickerie -  Gistermorgen heeft officieel de lancering plaatsgevonden van het broodjesproject op basisscholen in het district Nickerie. Onderwijsinspecteur Roy Katisa zei desgevraagd dat 26 scholen aan dit project meedoen. Volgens Katisa hebben zij via de diverse schoolleiders een lijst binnengehad van kinderen die behoeftig zijn en een broodje dagelijks nodig hebben. In totaal hebben zij 1366 kinderen geregistreerd.

Kenneth Biervliet, hoofd Bureau Lager Onderwijs, geeft mee dat om financieel organisatorische redenen het project niet tijdig kon aanvangen. Biervliet zegt dat 22.000 leerlingen landelijk meedoen aan het broodjesproject. Hij zegt ook dat bepaalde scholen reeds uit eigen kas zijn begonnen om kinderen te voeden. Biervliet gaf aan dat voor deze groep van scholen zij een regeling zullen treffen en hen tegemoet zullen komen nadat alle notaís en kwitanties overgelegd zijn.

Het project, dat in eerste instantie geÔnitieerd is door het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo), wordt nu gecoŲrdineerd door een speciale commissie. Er is destijds heel veel voorbereidend werk door Sozavo verricht. Kenneth Biervliet drukte de schoolleiders op het hart om erop toe te zien dat de kinderen goed belegde broodjes krijgen en dat deze ook nog op een hygiŽnische wijze worden bereid.

De 28 scholen die meedoen aan het broodjesproject zullen af en toe ook vanuit de zijde van onderwijs gecontroleerd worden. Het is daarom van belang dat schoolleiders een vlotte financiŽle administratie bijhouden. De schoolleiders hebben allen een cheque van de Centrale Bank van Suriname ontvangen. Dit bedrag, dat per school verschilt, is goed voor de resterende decemberdagen om de kinderen van een broodje te voorzien. Het broodjesproject kost overall meer dan 5 miljoen Surinaamse dollars.


Danny Jibodh

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

16 -12-2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics