Nickerie.Net, donderdag 18 december 2008


Moordenaar van Faroesha Khodabaks tot 21ste jaar in jeugddetentie Opa Doeli

(Widjai Ganesh, DBS,  18/12/2008)

Nickerie -  ‘Over zeven jaar komt hij terug maar ik krijg mijn dochter niet terug. Hij moet niet terugkomen. Hij is een moordenaar.’ Dit is de emotionele kreet van de moeder van de op 24 juli 2008 vermoorde OS Kisoensingh-leerlinge, Faroesha Khodabaks, gisteren na de vonniswijzing. De 12-jarige dader, Prewiesh K., is gisteren conform de eis van de officier van justitie Astrid Niamat ter beschikking gesteld van het bestuur. De op 27 augustus 1995 geboren Prewiesh zal zijn dagen, tot zijn 21ste jaar, doorbrengen in Opa Doeli. Daar zal hij de nodige begeleiding krijgen om terug te keren in de maatschappij.

Archieffoto met de dader Previesh Kanhai  en achter hem zijn latere slachtoffer Faroesha Khodabaks
Ouders van Faroesha Khodabaks met haar twee jongere zusjes op hun schoot

Een van Faroesha's laaste foto's, samen met haar jongere zus - die vanuit haar klas getuige is geweest van het drama op het schoolplein van OS Kisoensingh  in Clarapolder.

De moeder van de jongen was gisteren erg emotioneel na het vonnis. Ze stelt de schoolleiding nog steeds aansprakelijk voor het gebeurde. Ze spreekt de hoop uit dat haar jongen goed mag leren om later weer terug te keren in het gezin. ‘Ik wil dat hij leert en dat hij goed met ons blijft’, zei de moeder met een stem die verstikt was door de tranen.

Op donderdag 24 juli omstreeks 12.15 uur had Prewiesh kans gezien om via de dam van het rijstveld dat grenst aan de OS Kisoensingh zich toegang te verschaffen tot de 4de klas van deze school, waar hij de 10-jarige Faroesha hardhandig naar buiten sleurde en op beestachtige wijze 13 messteken toebracht. Prewiesh verwondde zichzelf daarna. Het gelukte de schoolleiding deze agressieve tiener te overmeesteren en hem vervolgens te binden aan handen en voeten, in afwachting van de politie. Dit drama in het rijstdistrict had zowel nationaal als ver buiten onze grenzen voor een enorme schokgolf gezorgd. Vader Asif Khodabaks had toen aangegeven dat zulks nimmer had moeten plaatsvinden. Er was gewoon niet de "right man on the right place", waardoor Prewiesh vrij spel heeft gehad. Het is allemaal niet goed te praten zei vader Khodabaks.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

13 -12-2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics