Nickerie.Net, donderdag 18 december 2008


BICC onttroont New Gandhi als cricketkampioen van Nickerie

door Richenel Small

Nickerie – BICC is vanaf zondag ongeslagen de nieuwe cricketkampioen van het district Nickerie. Dat deed de club door ook in haar laatste wedstrijd met veel overtuiging te zegevieren over de ploeg van Flamingo. Met dit resultaat is New Gandhi met nog 1 wedstrijd te gaan onttroond.

De ploeg van BICC is zondag ongeslagen kampioen geworden van Nickerie door rivaal Flamingo met sprankelend spel te verslaan (fotografie: Richenel Small).

Hoewel BICC een zeer gunstige runrate in de competitie had opgebouwd en zich een verlies mocht veroorloven, was het streven van de club erop gericht geen enkele wedstrijd te verliezen. De club had daarom alle voorbereidingen getroffen om zo sterk mogelijk voor de dag te komen. Flamingo daartegen had geen kansen meer om hoog te eindigen en moest meer haar sportieve plicht vervullen, waarbij ook haar prestige op het spel stond. 

 BICC verloor de toss in het Cricket Stadion van Nickerie en Flamingo maakte de keuze om eerst te batten. De ploeg werd direct onder druk gezet met sterke bowling en fielding, hetgeen voor BICC resultaten opleverde. Toen het scorebord 22 runs aanwees na 6 overs, waren er al 3 wickets gevallen. Met een goede partnership tussen Kishen Oemraw en Dharmendra Roepa kwam Flamingo op 84 runs toen de 4e wicket viel. Daarna ging het bergafwaarts met Flamingo, want in de 22e over was de totale ploeg uitgebowld voor 121 runs. BICC’s Vishram Patrick was in een uitstekende vorm; hij pakte maar liefst 4 wickets in 5 overs. BICC ging hierna aan bat en begon met een sterk offensief. Het waren de opening batslieden Vishram Patrick en Kayamat Ally, die voor sensatie zorgden en bijna de benodigde 122 runs maakten.  In de 11e over wees het scorebord reeds 110 runs aan. Helaas moest Ally met nog 12 runs te maken het veld ruimen. Hij maakte in totaal 44 runs. Uiteindelijk won BICC in slechts 11.4 overs voor het verlies van de ene wicket. De wedstrijd was om half drie al afgelopen en het feest kon beginnen. Topscorer was de speler Patrick met 70 runs.

Vanaf het begin van dit seizoen blijkt hij zijn oude vorm volledig terug te hebben en zet steeds weer goede scores neer. Hij mag dan ook terecht ‘man of the match’ genoemd worden. Het kampioenschap is geheel verdiend, omdat BICC de meeste constante ploeg is geweest in de Nickeriaanse SCB Guinness cricketcompetitie. De club is voor het laatst kampioen geweest in het seizoen 2004/2005 en was erop gebrand dit kampioenschap niet aan haar voorbij te laten gaan. BICC zal nog tegen de kampioen van Paramaribo moeten spelen om het kampioenschap van Suriname.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / TOS

13 -12-2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics