Nickerie.Net, donderdag 25 december 2008


Van Kessel moet opdraaien voor kosten grondverzakking Uitkijkbrug

Isaak Poetisi, 24/12/2008

Paramaribo - Aannemingsbedrijf van Kessel, die verantwoordelijk is voor de bouw van de brug bij Uitkijk over de Saramaccarivier, heeft volgens bestek al oplossingsmodellen aangedragen voor grondverzakkingen die zijn opgetreden bij de ophoging van de oprit. Het aanbrengen van een damconstructie bij de rivieroever of de brug te verlengen zijn mogelijke opties. Na goedkeuring van OW, wordt de brug verder afgebouwd. Aan de fysieke toestand van de brug hapert niets.

De oplevering van de brug over de Saramaccarivier bij Uitkijk is met enkele maanden verschoven. De verzakking die zijn opgetrden bij de oprit moeten namelijk eerst verholpen worden.Eerder kampte het projekt al met stagnaties. dWTarchieffoto.

 Johnny Dassa, hoofd afdeling Bruggen van het ministerie van Openbare Werken (OW) zegt dat het financiŽle plaatje voor het totale bruggenbouwproject geen extra druk legt op de staatskas. Hij verklaart tegenover de Ware Tijd dat ophoging van de oprit extra belasting veroorzaakte op de ondergrond. Dit heeft geleid tot onverwachte verschuivingen van dat deel, dat uit klei bestaat. De aannemer heeft dit aspect echter over het hoofd gezien. De geplande streefdatum van 6 januari voor de oplevering is daardoor niet meer haalbaar.

Dassa legt uit dat de verzakking zich heeft gemanifesteerd vanaf de rand van de rivier over een breedte en lengte van dertig meter. De bruglengte volgens de huidige constructie is 175 meter en negen meter breed, met aan weerszijden voetpaden.

Het startsein voor de bouw van deze brug werd in de eerste week van mei 2005 gegeven en vormt na voltooiing een verbeterde oeververbinding tussen Uitkijk en Hamburg. De bewoners, die via Hamburg hun respectieve bestemmingen in Saramacca moeten bereiken, is de toegang tot de brug ontzegd. Volgens Dassa is deze maatregel genomen, omdat OW niet garant kan staan indien zich iets mocht voordoen.

Eerder waren de werkzaamheden vanaf oktober 2007 voor acht maanden stopgezet, omdat de aannemer wachtte op de plaatsing van geleidingswerken. Import van de benodigde stalen buizen nam veel tijd in beslag. Bouwbedrijf Van Kessel wilde niets aan het toeval overlaten om een aanvaring te voorkomen, zoals dat het geval was bij de Carolinabrug over de Surinamerivier. De opleveringstermijn van veertien maanden liep hierdoor flink uit. Het aanbrengen van de hoofdleggers, wordt na de bedrijfsvakantie voortgezet. Volgens projectcoŲrdinator Prishad Parmessar, wordt daarna de rest van de geleide werken aan de westelijke kant van de brug aangebracht. De remmingswerken zijn noodzakelijk voor bescherming van de oeververbinding tegen aanvaring. De regering had al in het eerste kwartaal van dit jaar nog eens 1,2 miljoen Amerikaanse dollar vrijgemaakt voor verdedigingswerken. Daardoor klommen de totale bouwkosten van de 29 bruggen naar 20,7 miljoen Amerikaanse dollar. In december 2004 hebben de overheid en Van Kessel een contract getekend van 18,2 miljoen Amerikaanse dollar voor de bouw van 26 kleine en vier grote bruggen. Uitkijk- Hamburg, Carolina, Sahtoeweg-Magentakanaal en Cottica zijn de vier locaties waar de grote bruggen komen. De brug bij Witagron over de Boven-Coppenamerivier, die initieel bij de te bouwen dertig bruggen was opgebracht, wordt komend jaar apart uitgevoerd. Dassa zegt dat uitvoering van dit project vertraagd is, omdat Van Kessel achter op schema is met de voorbereidingen.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

24 -12-2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics