Nickerie.Net, dinsdag 30 december 2008


PL houdt jaarsluiting groots in Nickerie - organisatie kan beter
Geplaatst: 29/12/2008

Nickerie -  Toppers van de politieke partij Pertjajah Luhur vertoefden in Nickerie voor de jaarafsluiting die zij gepland hadden. Ondanks de aanhoudende regen in het district, was het publiek niet te stuiten. In grote getale toog men naar het PL-partijterrein in de Van Pettenpolder. PL-voorman Paul Somohardjo werd op tweede kerstdag in de middaguren door zijn achterban opgewacht. Een grote stoet van meer dan vijfhonderd wagens reed vanuit de oostelijke polders naar Nieuw Nickerie, waaronder ook een soundtruck. Samen met de PL-voorzitter reisden ook mee Sozavo-minister Hendrik Setrowidjojo en RGB-minister Micheal Jong Tjien Fa. Somohardjo zei in een interview dat hij positief terugblikt naar de activiteiten die zijn partij zowel in Nickerie als elders heeft uitgevoerd.

De PL-topman zegt dat de partij ook aanzienlijk is gaan groeien. In Nickerie zegt Somohardjo zijn volste vertrouwen te hebben in zijn achterban en dat deuren van de partij wijd open staan voor elkeen die wil bijkomen. Bij deze bijzondere afsluiting, waar ook honderden kinderen waren uitgenodigd, schroomde de partijvoorman ook niet voor om hen met een bordje eten en een presentje te trakteren. De kinderen genoten van de verschillende activiteiten die normaal niet in Nickerie te beleven zijn. De uit Nederland afkomstige muziekformatie Diamonds 2000 zorgde ervoor dat het publiek flink de benen kon los gooien.

De PL-voorzitter herinnerde wederom dat de PL een politieke partij is die geen moment in slaap dompelt en dat er steeds bedrijvigheid binnen de partij te bemerken is. Zo zegt Somohardjo dat zij over tal van zaken beschikken in Nickerie. Hij verduidelijkte dit door te accentueren dat PL reeds beschikt over een eigen tv-station, een bejaardentehuis en recentelijk ook nog een rijstbedrijf heeft gekocht in Nickerie. Het zal volgens de PL-voorman ook niet meer lang duren dat zij ook over een eigen bakkerij zullen beschikken. PL is volgens Somohardjo een partij die werkt voor elkeen ongeacht wie ze zijn en op wie ze lijken. PL is een grote nationale partij, zei Somohardjo lachend.

Voor wat betreft de aanstaande verkiezingen van 2010, zei Somohardjo dat zij heel positief ten strijde trekken en met het maximale uit de bus zullen komen. Met de kilometerslange autostoet heeft de PL haar sterkte in Nickerie weten te bewijzen. De stoet was zo lang dat incidenten niet uitbleven. Het scheelde een haartje of er was een pick-up in de trens beland. Ook waren er door onvoorzichtigheid twee botsingen tussen personenauto’s.

Kritische kantekeningen
Inmiddels is het bekend dat als spullen gratis weggegeven worden er een chaotische toestand ontstaat. Deze chaos was er helaas weer op het terrein waar Pertjajah Luhur haar activiteiten hield. Een paar honderden kinderen moesten, met hun bonnetjes, hun pakketje afhalen. Dit alles moest afgehandeld worden bij een luikje, terwijl het aan het motregenen was. Kinderen zijn toch snel vatbaar voor een griepje? Waarom is er niet hieraan gedacht? Wat ook irriteerde, was dat een zwangere vrouw wel in die mensenmassa een pakketje voor haar kind moest weten te bemachtigen, terwijl anderen lekker via de andere ingang naar binnen liepen en sneller geholpen waren. Moeten wij niet af van die ‘mi e sabi wan sma’ en ‘a go set mi kon’ mentaliteit? Wij zijn toch allemaal gelijk? Wat als de horde mensen erachter kwam dat er ook pakketjes werden afgegeven via de ingang? Dan was er weer een ander probleem en ook nog een geruzie. En wie wordt dan negatief besproken? De organisator natuurlijk en niemand anders.

De voeding die voor de kleintjes was klaar gemaakt: belachelijk! Witte nasi met twee halve stukjes garnalen erin. Krijgen onze kinderen niet genoeg eten thuis om ze bij zo een groot feest prulvoeding te geven? Het kan altijd beter, vooral als een ieder die meehelpt daadwerkelijk met hart en ziel de activiteiten helpt organiseren. Het gaat trouwens niet alleen om het feesten, maar wel om hoe jij je mensen behandelt. Zullen de mensen bij een andere activiteit terug komen als zij nu al zo behandeld worden? Er wordt wel veel gelachen omdat de sfeer er is, maar wat er binnen de mens speelt is moeilijk te achterhalen. Dit is echt stof tot nadenken. Dat ook de kinderen uit Nickerie niet vergeten zijn, is voor Pertjajah Luhur zeker een pluspunt. Maar de wijze waarop is een ander groter aspect.


Danny Jibodh & Marijan Setrodikoro

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

28 -12 -2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics