Nickerie.Net, dinsdag 30 december 2008


Nickerie sluit 2008 af met grootse vuurwerkestafette

 

Nickerie - In navolging van 2007 gaat Nickerie ook 2008 afsluiten met een grootse vuurwerkestafette. Gezien de enorme belangstelling van het afgelopen jaar, besloot de intiatiefnemer, Soenderpersad Algoe, dit jaar nog groter aan te pakken en wel in samenwerking met andere vuurwerkhandelaren. Het is de bedoeling om hiervan een jaarlijks terugkerende evenement van te maken. De organisatie wordt geleid door een zeven man tellende commissie onder voorzitterschap van de heer Algoe.

 

Op 31 december om 12:00 's middags zal het twee straatblokken lange knalvuurwerk worden afgestoken bij de Openbare Markt aan de G.G. Maynard straat. Het vuurwerk zal knallend over de Emmastraat uiteindelijk de route tot de achterstaat afleggen.

 

Algoe zegt dat de commissie binnen zeer korte tijd bergen werk heeft verricht om te komen de daadwerkelijke mega pagara met zo'n lengte. Nickerianen zullen iets heel unieks beleven op 31 December 2008. "Sedert ik mij kan heugen, is dit op zo'n schaal nooit eerder in Nickerie gebeurd", zegt Algoe. Hij zegt het volste vertrouwen te hebben in zijn commissieleden. Het benaderen van het bedrijfsleven in Nickerie om mee te doen was zoals verwacht, geen makkie. Het begin verliep erg stroef, maar gaande weg raakten ze wel losser. Het ligt in de bedoeling om dit jaarlijks op owru yari dei (oudjaarsdag)  te houden.

 

Het afschieten van het vuurwerk ziet de een als een lol, de andere als een kiek, terwijl ook enkele het als een manier zien om de frustraties van het afgelopen jaar van zich af te schieten om een schoon begin te maken in 2009. Het district heeft een vrij woelige jaar achter de rug, waar de armsten het nog moeilijker hebben gehad en de rijksten nog rijker zijn geworden.

 

Rondom dit vuurwerkspektakel heeft de commissie ook ervoor gezorgd, dat er een tazzagroep, drumband, karaoke en een goed voorziene bar aanwezig zal zijn in de buurt van de markt. Tot gisteren had de mega pagara reeds een lengte van 1500 meters bereikt. Dit terwijl nog meer bedrijven en individuen zich aanmelden deelgenoot te worden van dit voor Nickerie historisch gebeuren. Eigenlijk had de commissie gemikt op een pagara met een lengte van een kilometer, zei de organisator.

De commissie legt nu de laatste hand aan de totale organisatie die naar alle waarschijnlijkheid ook live via de beeldbuis te beleven zal zijn en ook beelden te zien zullen zijn via de website van het rijstdistrict, Nickerie.Net. De commissie heeft tot dusver niks nagelaten en heeft zelfs een sub commissie bestaande uit circa 35 vrijwilligers die zullen helpen bij het uitrollen en afsteken van de pagara. De commissie heeft verder alle medewerking en steun ontvangen van de Brandweer,politie, het SZN en het Nationaal Leger, zodat alle wel en veilig plaatsvindt op de grote dag.

 

 

Estafette Commissie:

Staand: Noer Khodabaks (Penningmeester), Soenderpersad Algoe (Voorzitter),  Djoties Jaggernath (Ondervoorzitter),  Prem Kalidien (Logistiek)

Zittend: Anand Nunda (Logistiek),  Danny Jibodh (Public Relations), Radjoe Nauth (Logistiek)

Bron/Copyright:

Nickerie.Net

29 -12 -2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics