Nickerie.Net, vrijdag 02 januari 2009


Nickerie beleefde historische jaarwisseling met mega pagara
Geplaatst: 02/01/2009

Nickerie -  De overall jaarwisseling in Nickerie was verschillend in de diverse woongebieden in het district, waar grote delen door de aanhoudende regens blank zijn gezet. Desondanks togen duizenden Nickerianen op 31 december naar het centrum van Nickerie om de mega pagara-estafette mee te maken. De afsteektijd voor de pagara was gepland voor 12.00 uur s middags. Velen hadden dus vooraf positie genomen langs de route om niks te missen. De commissie, belast met de organisatie, was al heel vroeg op de been om zaken te regelen. Samen met een groepje vrijwilligers, de politie, de militairen en de brandweer heeft zij de meer dan 1800 meter pagara uitgezet. Zowel ouderen als jongeren zeggen dat dit voor het eerst in Nickerie heeft plaatsgevonden. Ze dragen de commissie een warm hart toe.

Klik hier voor exclusief Nickerie.Net Photo Report

Aan beide zijden van de straten werden verschillende "tories" gegeven over de lange pagara. Commissievoorzitter Soenderpersad Algoe heeft samen met zijn overige leden ervoor zorggedragen dat de lange pagara, afkomstig van sponsors uit het bedrijfsleven in Nickerie, daadwerkelijk om exact 12 uur werd aangestoken. Het publiek liep zowel voor als achter de pagara gezellig mee. Anderen begonnen al heel vroeg met het pakken van een borreltje en lekker eten.

De mega pagara-estafette mag als zeer geslaagd worden gezien. Nickerie was voor meer dan 66 minuten gehuld in kruitrook. Ondanks dit groot spektakel hebben zowel de politie als de brandweer rustige momenten gehad. Wel heeft de Spoedeisende Hulp van het Dr. L. Mungra Ziekenhuis drie kleine vuurwerkongevallen behandeld.

Danny Jibodh

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

02 -01 -2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics