Nickerie.Net, maandag 05 januari 2009


Nieuwe Indiase ambassadeur bezoekt rijstdistrict

Asha Chaturi, 05/01/2009

NIEUW-NICKERIE - Kanwaljeet Singh Sodhi, de nieuwe Indiase ambassadeur uit Punjab, heeft in het weekend een bezoek gebracht aan het rijstdistrict. Hij heeft gesprekken gevoerd met onder anderen mediawerkers en ngo's die zich bezighouden met de ontwikkeling van de hinditaal en de Indiase cultuur.

Kanwaljeet Singh Sodhi, de nieuwe Indiase ambassadeur uit Punjab heeft in het weekend een kennismakingsbezoek gebracht aan het rijstdistrict.Kanwaljeet Singh Sodhi, de nieuwe Indiase ambassadeur uit Punjab heeft in het weekend een kennismakingsbezoek gebracht aan het rijstdistrict. dWT foto/Asha Chaturi

Ambassadeur Sodhi zegt dat hij plannen heeft op cultureel gebied en ook voor de verdere ontwikkeling van de hinditaal. Hij zegt dat hij bijzonder onder de indruk is van de leefwijze van onze gemeenschap. Hij voelt zich thuis in het district waar veel sarnami-hindi wordt gesproken. De Indiase functionaris zegt dat in maart in verband met Holi Phagwa een grote culturele manifestatie zal worden georganiseerd. In verband met Wereld Hindidag op 10 januari is er in het weekend alvast een hindicompetitie in elkaar gezet.

Lachmaji Rao, directeur van Indian Culture Centre (ICC), zegt dat hieraan zowel kinderen als volwassen hebben meegedaan. Vanwege het weer was de opkomst niet zo geweldig, maar Rao zegt tevreden te zijn met het aantal deelnemers. Hun participatie was goed. De winnaars van de competitie krijgen geldprijzen. De competitie omvat verschillende onderdelen zoals vertellen van verhalen en gedichten opzeggen.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

05 -01 -2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics