Nickerie.Net, maandag 05 januari 2009


Strijdbijl begraven Mahawatkhan weer actief in VHP

Eric Mahabier, 05/01/2009

Paramaribo - Leakat Mahawatkhan is weer actief in de Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP). Mahawatkhan en VHP-voorzitter Ramdien Sardjoe hebben twee weken terug in Nickerie de strijdbijl begraven en zaken die in 2005 fout zijn gegaan, uitgesproken. "Ik ben nooit weggeweest. Ik ben altijd een VHP-er geweest en blijf ook VHP-er," reageert Mahawatkhan. Hij kon zich niet verenigen met de leiding van de VHP en koos ervoor om in 2005 als onafhankelijke kandidaat op de lijst van Alternatief- I (A-I) in Nickerie te staan. "Enkele personen hadden de voorzitter verkeerd geďnformeerd en gelogen dat ik geen stemmen zou trekken als ik op de kandidatenlijst van de VHP zou staan. Ze hadden me flink zwart gemaakt en voorzitter Sardjoe kon geen kant op", legt Mahawatkhan uit.

Leakat MahawatkhanLeakat Mahawatkhan

"Ik heb ze toen duidelijk gemaakt dat zonder mij de VHP niet veel zou betekenen in Nickerie en dat is in 2005 ook bewezen. De voorzitter en ik hebben gesproken en de voorzitter heeft gezegd: ‘Een streep door alles en van hieruit blikken we alleen maar vooruit’." Mahawatkhan wil mede daarom niet intensief terugblikken op 2005 waar hij er toen voor koos om op de kandidatenlijst van A-I te staan. "Als ik kijk naar wat er in andere partijen gebeurt, dan zeg ik er is geen een beter dan de VHP-leiding," antwoordt hij op de vraag of hij tevreden is met de wijze waarop er leiding wordt gegeven in de VHP. Mahawatkhan had in 2005 enorme kritiek op de partijtoppers Sardjoe, Radjkoemar Randjietsingh, Jules Ajodhia en Rajen Pahladsingh.

Over een eventuele kandidaatstelling van Mahawatkhan bij de komende verkiezingen is nog niet gesproken. "Ik weet niet of ik daarvoor de intenties heb. Er is daarover niet gesproken," stelt Mahawatkhan. VHP-ondervoorzitter Radjkoemar Randjietsingh om een reactie gevraagd zegt dat hij blij is met de terugkeer en actieve participatie van Mahawatkhan in de partij.

Hij bestempelt Mahawatkhan als een harde werker en goede ondernemer. Mahawatkhan is in het verleden tot tweemaal toe gekozen tot VHP-assembleelid. "De VHP-deur is voor eenieder open," zegt Randjietsingh. Hij kondigt aan dat de komende periode enkele prominenten die de VHP de rug hadden toegekeerd “weer naar huis" komen. "Dit wordt mede ingegeven doordat Wijdenbosch terug is gegaan naar de NDP. De mensen zeggen: ‘Ik ga ook naar mijn eigen huis terug’." De namen van de prominente politieke figuren wil Randjietsingh vooralsnog niet noemen. "Maar die verrassingen volgen spoedig. Ik kan zeggen dat de VHP sterk en heel groot terugkomt," verzekert de VHP-ondervoorzitter.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

05 -01 -2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics