Nickerie.Net, zaterdag 10 januari 2009


Boeren rijden Sabanaweg kapot  

Geplaatst: 10/01/2009

Nickerie -  De twee kilometer lange Sabanaweg die het vorig jaar gerehabiliteerd is, vervalt terug naar haar oude staat. Dit is vooral te wijten aan het nonchalant rijgedrag van boeren die met hun tractoren rijden over deze ontsluitingsweg. OW sectiehoofd Maheswar Badal zegt dit ernstig te betreuren en dat de investering gedaan door de overheid letterlijk te niet is gedaan.

Volgens het sectiehoofd rijden de boeren gewoon met hun tractoren met kooiwielen, waardoor de weg kapot gaat. De weg die steeds een modderige poel was, is na bijkans achttien jaren weer compleet aangepakt voor een bedrag van SRD 680.000. De Sabanaweg is voor vele bewoners in de Oostelijke Polders een grote uitweg om hun bestemmingen te bereiken. Met de veranderde situatie deze dagen zullen zij binnen niet al te lange tijd wederom gedwongen zijn om grote omwegen te maken.

Badal kan het moeilijk begrijpen dat de mensen het niet inzien dat zij zelf verantwoordelijk zijn voor de levensduur van de Sabanaweg. Zelfs de aannemer D. Goedar, die verantwoordelijk was voor de uitvoer van de werkzaamheden, zegt het erg te vinden wat er nu met de weg gebeurt. Uit de reacties verkregen van de buurt blijkt dat niet iedereen zich schuldig maakt aan de vernieling van de Sabanaweg. Boeren schuiven mekaar de schuld in de schoenen. Nu de politieke periode weer aanbreekt, zullen de buurtbewoners, als de weg nog verder verslechtert, hun stem laten horen. Of daarop gereageerd zal worden, blijft een open vraag.

Een Nickeriaanse bron vraagt zich in gemoede af waarom de politie niet optreedt. Is het niet de taak van de politie om erop toe te zien dat de openbare infrastructuur niet wordt beschadigd?


Danny Jibodh

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

09 -01 -2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics