Nickerie.Net, vrijdag 09 januari 2009


Dr. L. Mungra Ziekenhuis Nickerie binnenkort 50 jaar

Geplaatst: 09/01/2009

Nickerie -  Het Dr.Lachmipersad Mungra Ziekenhuis in het distrikt Nickerie bestaat op 15 januari vijftig jaar. Volgens drs. Ravien Changoer zal dit niet onopgemerkt voorbij gaan. Vooruitlopend heeft de leiding van het Nickeriaans medisch centrum activiteiten gelanceerd voor zowel het personeel als de gemeenschap. Zo hebben zij al een serie lezingen georganiseerd die verschillende medische onderwerpen hebben behandeld. Met nog maar net een week voor de grote dag heeft Changoer medegedeeld dat er nog meer activiteiten komen rondom het vijftigjarig bestaan van het ziekenhuis dat in 1959 met 26 bedden startte te Margarethenburg. Toen was het personeelsbestand 32. Een van de grote activiteiten is de SZN massa gezondheidsloop, die zal gaan over een afstand van 5 kilometers. De start en finish zijn bij het Park, dat pal tegenover het ziekenhuis staat. Changoer zegt dat zij voorbereid zijn op ongeveer 1000 deelnemers, maar dat het nu al duidelijk is dat de animo groter is dan gedacht. De deelnemers die elk SRD 5 als inschrijfgeld moeten betalen, krijgen van het ziekenhuis een speciaal gedrukte T-shirt met de nieuwe slogan “ SZN, We Care”.

Changoer zegt dat de slogan, die voortkomt uit een serie inzendingen, binnenkort op haast alle inventarissen van het ziekenhuis geprint zal staan. Met de slogan doelt het medisch centrum dat zij zich in de ruimste zin des woord verantwoordelijk stellen voor de medische zorg in het district Nickerie en verder omliggende gebieden. De leiding van het ziekenhuis heeft een driedaagse minibeurs in voorbereiding. Tijdens deze beurs, die op het complex wordt gehouden, zullen zoveel als mogelijk de activiteiten van het ziekenhuis in het klein weergeven worden. De beurs gaat op 13 januari van start. Hieraan zullen ook andere instanties meedoen die opereren op het gebied van de gezondheidszorg. Een terugblik in het verleden wijst erop dat het ziekenhuis sedert haar bestaan steeds ontwikkelingen heeft meegemaakt, zegt Changoer, die al ruim zes jaren de scepter zwaait in het Nickeriaanse ziekenhuis. Heden ten dage telt het ziekenhuis 100 ziekenbedden en bijkans driehonderd personeelsleden. Ook beschikt het ziekenhuis over haast alle basisspecialisten en wordt het medisch afval na ruim 49 jaren eindelijk op medisch en milieutechnische verantwoorde manier verbrand in een opgezette verbrandingsoven langs de Corantijnrivier.

Changoer geeft aan dat zij de komende tijden hard gaan werken aan verbeterde patiëntentransport. Zo zijn er al gesprekken gaande met instanties. Het Dr.L. Mungra Ziekenhuis wil binnen niet al te lange tijd de beschikking hebben over een eigen helikopterlandingsplatform, dat vermoedelijk vlak tegenover het ziekenhuis komt te staan. Het ziekenhuis werkt ook eraan om meer bedden bij te krijgen. Verder zal het laboratorium ook binnen een periode van een jaar ISO gecertificeerd zijn, merkte Changoer verzekerd op. Een deel van de administratie zal plaats moeten maken voor meer bedden, terwijl op de parkeerhaven een vrij nieuw gebouw voor de directie en administratie zal rijzen. Verder zal de spoedeisende hulp van het Dr.L.Mungra Ziekenhuis ook uitgebreid worden.

Met de slogan ‘SZN, We Care’ en goed gemotiveerde personeelsleden, zegt Ravien Changoer dat het ziekenhuis zeker goede tijden door zal maken en zich opmaakt om steeds mee te gaan met de technologische ontwikkelingen. Op 15 januari wanneer ook hoge gasten het ziekenhuis zullen bezoeken, zal de onthulling plaatsvinden van een groot naambord en zal tevens de lancering plaatsvinden van hun officiële website szn.sr.


Danny Jibodh

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

09 -01 -2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics