Nickerie.Net, donderdag 15 januari 2009


Diamanten huwelijk voor echtpaar Soekhoe
Geplaatst: 15/01/2009

Nickerie -  Er was feest gistermorgen ten huize van de familie Soekhoe aan de Hiraweg no. 22 te Van Drimmelenpolder in het district Nickerie. De dag die volgens naaste familie heel rustig was begonnen, continueerde zich verder met een speciale kerkdienst voor de 81-jarige Sieuwdhar Soekhoe en zijn 76-jarige wederhelft Ramdee Soekhoe-Ramcharan. Het echtpaar is 60-jaar getrouwd.

De kinderen van dit echtpaar delen de mening dat het geluk en de gezondheid met hun ouders mee zijn dat zij zulks hebben kunnen bereiken. Het echtpaar Soekhoe zegt dat zij vooral ook de Almachtige dankbaar zijn voor dit heuglijk feit. Sieuwdhar, een korte Hindoestaanse man, zegt lachend dat hij via de markt contacten had gelegd en uiteindelijk op 14 januari 1949 in het huwelijksbootje is getreden. Ramdee, zijn wederhelft, gaf aan dat zij mekaar echt pas na het huwelijk hebben ontmoet en dat zij sedertdien samen door alle stormen heen zijn gegaan om zich op te bouwen. Beide zeggen in hun jongere jaren hard hebben gewerkt in de landbouw.

Behalve werken moest het paar ervoor zorgen dat de kinderen de juiste opvoeding kregen. Ondanks hun ouderdomskwalen zeggen beiden dat het wel lukt en dat de kinderen hun steeds bijstaan, alsook naaste familieleden. Zo genieten zij van hun ouwe dagen, zegt mw. Soekhoe aan DBS. Uit het romantisch huwelijk zijn 14 kinderen geboren. Het echtpaar Soekhoe heeft verder 32 kleinkinderen en 6 achterkleinkinderen. De oudste, een dochter van 59 jaar, woont in Nederland. Sieuwdhar Soekhoe heeft nog twee jongere broers die beiden bushouders zijn en nog steeds zelf achter het stuur zitten.

Danny Jibodh

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

15 -01 -2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics