Nickerie.Net, donderdag 15 januari 2009


Francis ontvangt geste Comité Volkskerstzang
Geplaatst: 15/01/2009

Nickerie -  Het bejaardentehuis Francis heeft dinsdag een cheque ter waarde van SRD 1000 ontvangen van het comité Volkskerstzang. Penningmeester Charles Chritchlow van het comité zegt desgevraagd dat dit bedrag is opgebouwd uit SRD 723 dat komt uit de collecte en dat het restantbedrag toegevoegd is door sponsoring uit het bedrijfsleven van Nickerie. Het comité zegt dat het haast elk jaar na de kerstzang sociale projecten uitvoert voor de gemeenschap van het district. Waarnemend voorzitter van het bestuur van Huize Francis, Remy Markelo, zegt dat zij heel blij zijn met dit gebaar.

Er is volgens hem alvast gehoor gegeven aan hun noodkreet. Markelo zegt dat de 21 oudjes, die er nu in het tehuis verblijven, dagelijks voorzien moeten worden van goede voeding en huisvesting. Echter is het volgens hem zo dat er heel weinig vanuit het bestuur wordt gedaan en dat het meer dan dertig jaar oude tehuis enorm is vervallen en aan een totale modernisatie toe is. Zij beschikken helaas niet over middelen om dit nog te doen.

Markeloo gaf ook aan dat het gebouw veel mankementen heeft. Zo zijn er op verschillende plaatsen lekkages. Het is duidelijk te zien dat het gebouw erg bouwvallig is. Als bestuur zegt hij te gaan communiceren met het provinciaal bestuur van de EBGS, zodat er nieuwe verkiezingen komen en betere bestuurders komen om de seniorenburgers te dienen. De geste van SRD 1000 zal volgens Markeloo heel nuttig besteed worden. De waarnemend voorman zegt dat het tehuis vaak wordt ‘bezocht’ door dieven die het veelal munten op voedingsmiddelen. Verder heeft het tehuis geen wacht, waardoor de oudjes in de avonduren er alleen voor staan. Een bron wist DBS ook te informeren dat de leefomstandigheden van de senioren enorm veel te wensen overlaat. Aangehaald is dat oudjes die tegen twaalf uur, etenstijd, nog niet binnen zijn, moeilijk aan hun maaltijden komen
.

Danny Jibodh

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

15 -01 -2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics