Nickerie.Net, vrijdag 16 januari 2009


Project ‘Verlichting accommodaties SVB-lidbonden’ van start

door Marinio Balsemhof , 16/01/2009

Paramaribo - Enkele lidbonden van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) hebben gisteren de materialen voor het plaatsen van verlichting op hun sportcomplex opgehaald. Voorzitter Asraf Pierkhan van de Nickerie Voetbalbond (NVB) was de eerste die zijn pakket in ontvangst nam.  SVB-voorzitter Louis Giskus verduidelijkt dat niet alle bonden hetzelfde hebben ontvangen. “Ze krijgen materiaal op basis van hun behoefte.” Het totale project kost ongeveer 210.000 euro. De transport- en arbeidskosten komen geheel voor rekening van de lidbonden. Volgens Giskus wordt alles geregistreerd dat aan de bonden verstrekt is. “Het beheer is geheel voor rekening van de lidbonden.

SVB-voorzitter Louis Giskus (l) overhandigt NVB-voorzitter Asraf Pierkhan lichtarmaturen voor het Nickerie Stadion.-. dWT foto / Roy Ritfeld

De respectieve voorzitters zijn er hoofdverantwoordelijk voor.” In een vergadering met de lidbonden is woensdag alles uitgelegd. Dit project werd begin 2008 ingediend bij de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB), maar ondervond stagnatie door het niet adequaat gebruik van de verlichting in het Letitia Vriesde Sportcentrum te Coronie. De donoren waren volgens Giskus teleurgesteld. “Maar we zijn niet bij de pakken blijven neerzitten en dit is het resultaat.” In de eerste fase die tot en met 27 januari duurt wordt verlichting ge-plaatst of verbeterd bij het Sport- en Vormingscentrum Blauwgrond (SVCB), de Para Sportbond (PSB), Nieuwe Generatie Voetbalbond (NGVB), Coronie Sportbond (CSB), Lelydorp Sportbond (LSB), Livorno Sportorganisatie (LSO) en Domburg Sportbond (DSB) aan de beurt.

Bij het SVCB, de PSB,DSB en de Wanica Sportorganisatie (WSO) wordt geheel nieuwe verlichting geplaatst, die op generatoren zal draaien. De andere locaties zijn al op het elektriciteitsnet van de Energiebedrijven Suriname aangesloten. Om de WSO het project niet te laten mislopen, heeft de SVB zelf gesprekken gevoerd met het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling, waarbij de verzekering werd gegeven dat het terrein zal worden behouden voor het ontplooien van sport, sociale en culturele activiteiten. Vooruitlopend op de officiële schriftelijke bevestiging worden alvast de voorbereidingen getroffen voor het plaatsen van de verlichting. De WSO, de NVB en de Sportbonden van Meerzorg, Moengo en Saramacca komen in de tweede fase (12-24 februari) aan de beurt. De verlichting van het Nasser Issa Sportcomplex krijgt een check-up.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

16 -01 -2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics