Nickerie.Net, zaterdag 17 januari 2009


Wageningen wederom zonder water
Geplaatst: 17/01/2009

Nickerie -  De bewoners van Wageningen zitten voor de zoveelste maal zonder drinkwater. Het is volgens de bewoners niet de eerste keer dat Wageningen kampt met dit probleem. Zo heeft DBS in gesprek met enkele bewoners kunnen constateren dat het behoorlijk wat stress bezorgt aan de bewoners, omdat zij geen water uit de kraan krijgen. Aangegeven is dat zij de Almachtige enorm dankbaar zijn voor de regens, waardoor zij water kunnen opslaan voor gebruik. Verder is bekend dat andere gebruikers letterlijk de waterleidingen doorsnijden om water te kunnen opvangen. Echter is dit niet het systeem. Anderzijds wordt ook meegegeven dat bepaalde buurtbewoners die beschikken over een hydrofoor, vaak water wegtrekken en de rest gewoon laten stikken.

Buurtbewoners hebben zelfs aangegeven dat er nog waterverspilling plaatsvindt, omdat het distributiesysteem vol gaten zit en het water wegsijpelt. Het distributienetwerk heeft nooit eerder een volwaardige vervanging ondergaan. Momenteel beschikt het ooit zo florerend dorp Wageningen over slecht één waterbron van waaruit distributie plaatsvindt aan het volk aldaar. Ook de pompen die voor de distributie moeten zorgdragen, laten veel te wensen over. Deze dateren van heel lang terug en zijn ook aan vervanging toe. Het is maar te hopen dat de instanties uiteindelijk ingrijpen om dit probleem uiteindelijk structureel aan te pakken.

Bewoners van Wageningen delen de mening dat nu de politieke koorts is losgebroken, politici zeker de stemmen zullen gaan opzoeken. Ze hopen van harte dat zij dan ook de problemen waarmee zij al jaren kampen dan eens voor goed zullen laten aanpakken.

Danny Jibodh

Bron/Copyright:

Nickerie.Net /Dagblad Suriname

17 -01 -2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics