Nickerie.Net, zaterdag 17 januari 2009


VHP-platform positief over dubbele nationaliteit

Hugo den Boer, 17/01/2009

Paramaribo - Of de dubbele nationaliteit een verkiezingsissue wordt voor VHP staat nog open. "We hebben het idée van dubbele nationaliteit binnen de partij nog niet besproken, maar ik sta er zeker positief tegenover", reageert parlementariër Sharmila Mangal-Mansaram op vragen tijdens een persconferentie van Platform VHP Suriname Nederland (PVSN).

Het bestuur van Platform VHP Suriname Nederland met in het midden beschermvrouwe Sharmila Mangal-Mansaram en aan haar linkerzijde voorzitter Chris Jarbandan.-. dWT foto / Roy Ritfeld

Het bestuur van PVSN ziet dubbele nationaliteit als positief middel om remigratie en buitenlandse investeringen te stimuleren. Het bestuur van PVSN is nu in Suriname in verband met het 60-jarig bestaan van de VHP en gaf een persconferentie in het Best Western hotel. Mangal was aanwezig in haar functie van beschermvrouwe van PVSN. Ook adviseert en begeleidt ze het PVSN-bestuur tijdens hun missie in Suriname. Het bestuur heeft beleefdheidsbezoeken gebracht aan vice-president Ram Sardjoe en DNA-voorzitter Paul Somohardjo. De univerisiteit werd bezocht en op alle ministeries zijn gesprekken gevoerd.

"We komen hier niet om mensen de les te lezen, maar om bruggen te bouwen", aldus ondervoorzitter Ravee Rambharose. Het platform heeft als doel om de Surinamers in Nederland te informeren over de situatie in Suriname. "Zo kunnen zij beter onderbouwd de keuze maken om te remigeren." Daarnaast wil het platform ook de VHP ondersteunen om een verkiezingswinst te behalen in 2010, aldus Rambharose .

De bestuursleden tonen allen hun Nederlands paspoort, maar zeggen het zeker in te willen leveren als ze zich weer in Suriname kunnen vestigen. Voorzitter Chris Jarbandan is in een proces van remigratie en heeft zich als ondernemer nu in Nickerie gevestigd. Hij is zich ervan bewust dat hij alleen actief in de politiek kan worden als hij zijn Nederlandse paspoort inlevert. "Maar tot die tijd kan ik de partij nu ook ondersteunen zonder dat ik de Surinaamse nationaliteit heb." Jarbandhan is trots op de huidige Surinaamse regering en vindt dat er veel is bereikt. "Vergeleken met vijf jaar geleden zie ik dat er nu hard gewerkt wordt." Jarbandhan verwacht dan ook dat er toenemende belangstelling is voor remigreren. "Men wil wel komen, maar zeker voor jonge Surinamers is het in Nederland soms lastig om direct terug te keren als ze net een nieuw huis en een goede baan hebben gevonden”.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

17 -01 -2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics