Nickerie.Net, maandag 19 januari 2009


Albert Ramdin ontvangt GOPIO award

Eric Mahabier, 19/01/2009

DEN HAAG - Assistent-secretaris-generaal van de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS), Albert Ramdin, heeft samen met vier anderen de hoogste GOPIO International onderscheiding ontvangen. De awards zijn onlangs uitgereikt in Chennai, India, tijdens de diaspora conferentie.

Albert Ramdin

Ook vicepresident Ramdien Sardjoe woonde deze bijeenkomst bij. Ramdin kon vanwege het overlijden van zijn moeder toen niet aanwezig zijn om deze onderscheiding persoonlijk in ontvangst te nemen. GOPIO International secretaris-generaal Ashook Ramsaran heeft intussen de award aan Ramdin overhandigd. De GOPIO Community Service Awards is in het leven geroepen om personen van Indiase roots die gemeenschapswerk doen te eren. GOPIO, The Global Organization of People of Indian Origin, is in 1989 opgericht in de Verenigde Staten van Amerika.

Oorspronkelijk was de organisatie in het leven geroepen om als mensenrechtenorganisatie te opereren voor personen van Indiase diaspora. GOPIO is inmiddels niet alleen erkend door de Verenigde Naties als een niet-gouvernementele organisatie, maar is onder meer mede de initiator van het verwerven van de zogenaamde 'PIO-card', die door de Indiase overheid wordt toegekend aan mensen van Indiase herkomst.

De overige personen die zijn onderscheiden zijn Shreela Flather uit Engeland, activist Chandru Advani uit Japan, parlementslid Upendra Chivukula uit Amerika en voormalig burgermeester Loganathan Naidoo uit Zuid-Afrika. De Surinaamse literatuur schrijver Effendi Ketwaru ontving in 2005 ook een GOPIO Award.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net /de Ware Tijd

19 -01 -2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics