Nickerie.Net, maandag 19 januari 2009


Sardjoe doet opnieuw handreiking naar partijrebellen

Fenny Zandgrond, 19/01/2009

Paramaribo - “Laten we een streep trekken onder het verleden”, toonde VHP voorzitter Ram Sardjoe gisteren de witte vlag aan partijrebellen. Hij herinnerde de opstandelingen binnen zijn partij eraan dat ook zij op eigen wijze bijgedragen hebben aan de positie die de VHP nu heeft.  Nu moet hard gewerkt worden aan een stevige basis om achter te laten voor de partij en de volgende generatie. “Ik wil niet tegen een ander zeggen: jij was verkeerd of jij hebt gelijk”. Leden die boos, woedend en teleurgesteld zijn moeten de strijdbijl begraven en verder werken aan de ontwikkeling van de VHP, stelde de politicus voor.

Foto impressie 60 jaar VHP

De NF-Plus leiders volgen geconcentreerd de vordering van het feestprogramma. Duizenden vierden zondag het zestig jarig bestaan van de VHP in partijcentrum De Olifant. Het parlement en de ministerraad waren goed vertegenwoordigd. (Foto Ritfeld)-.
Ram Sardjoe toonde zich een dankbare gastheer die geschenken grif ontving. Ook die van 'voortgezet bondgenootschap die de NPS aan VHP bood.-.
Gasten werden persoonlijk verwelkomd door partij voorzitter Ram Sardjoe en ex-vice president Jules Ajodhia. Hier wordt de gepensioneerde griffer Edmund Bleau hartelijk binnengehaald door Sardjoe die enkele jaren met de jurist heeft samengewerkt.-.
De jarige VHP liet haar gasten geen honger lijden. De pot was goed gevuld en die werd gretig genuttigd.-.
Partijleden zorgden ervoor dat er genoeg was voor een ieder. Er werd constant vers eten bijgevuld.-.

De verzoenende woorden komen op een moment waarop de Vernieuwingsbeweging binnen de VHP dreigde met een motie van wantrouwen tegen het bestuur-Sardjoe op de proppen te zullen komen bij de feestvergadering. Deze leden geven op diverse fora aan ontevreden te zijn met de wijze waarop Sardjoe de partij leidt. Belangen van de VHP doelgroep zouden onvoldoende worden behartigd, terwijl de partij aan macht zou inboeten tegenover andere coalitiepartners. 

De verwachte oppositie bleef zondag evenwel uit tijdens de massale viering van zestig jaar VHP. De partij was officieel op 17 januari ‘jarig'. Leden en sympathisanten uit vrijwel alle districten kwamen bijeen in een bomvol partijcentrum aan de Jagernath Lachmonstraat. Alle coalitiepartners waren aanwezig en brachten een felicitatieboodschap. Ook de ministerraad was prominent aanwezig evenals Liakath Mahawatkhan die terug is van een A-1 avontuur.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net /de Ware Tijd

19 -01 -2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics