Nickerie.Net, donderdag 22 januari 2009


Gadhafi: Obama moet in 'dialoog met Bin Laden'

22/01/2009

HAVANNA/WASHINGTON - De Libische leider Moammar Gadhafi had woensdag een verrassende suggestie voor de kersverse president van de Verenigde Staten.

Hij raadde Barack Obama aan om Osama bin Laden een kans te geven zich van zijn vredelievende kant te laten zien. Volgens Gadhafi heeft Bin Laden aangegeven 'open te staan voor dialoog'. De Libische leider adviseerde Obama met Bin Laden in gesprek te gaan. Gadhafi deed zijn uitspraken tijdens een videoconferentie voor Amerikaanse studenten vanuit LibiŽ.

Obama 'lijkt een goed mens'. Dat heeft de Cubaanse leider Raul Castro woensdag gezegd, een dag na de beŽdiging van de nieuwe Amerikaanse president. Castro wenste Obama woensdag ten overstaan van verslaggevers veel geluk. Castro's verzoenlijke toon deed de hoop toenemen op toenadering tussen de VS en Cuba. Daarvoor heeft Obama zich tijdens de verkiezingscampagne meerdere malen uitgesproken, al heeft hij nooit gezegd van plan te zijn de tientallen jaren oude handelsembargo's tegen Cuba op te heffen.-. (AP)

Bron/Copyright:

Nickerie.Net /de Ware Tijd

22 -01 -2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics