Nickerie.Net, donderdag 22 januari 2009


Santokhi sleept King voor gerecht

Ebu Jones, 21/01/2009

Paramaribo - Advocaat Alwin Baarh zal namens justitieminister Chandrikapersad Santokhi uiterlijk vandaag een zaak aanhangig maken tegen de Nederlandse jurist Frank King. King, die de onderdirecteur Vreemdelingenzaken Diante van de L'Isle-de Jong juridisch bij staat, heeft uitlatingen gedaan via Radio Nederland Wereldomroep (RNW) en de media in Suriname als zou de bewindsman betrokken zijn bij mensenhandel. Met zijn uitlating heeft King de minister en de Staat Suriname beledigd. Er wordt daarom gevraagd om rectificatie van deze uitlatingen, die volgens Baarh niet op waarheid berusten. Ook eist hij een dwangsom voor elke dag dat de jurist, indien veroordeeld, verzuimd zijn braaksel in te slikken.

Met deze rechtszaak heeft de minister de daad bij het woord gevoegd. Santokhi maakte vorig week nog bekend juridische stappen te zullen ondernemen tegen King. Tegenover RNW stelde Van de L'Isle-de Jong dat zeker 500 illegale Chinezen buiten de regels om een verblijfsvergunning hebben gekregen. Terwijl de normale administratiekosten 150 US dollar zijn, zouden begunstigden onder de tafel bedragen van 500 US dollar hebben moeten dokken. Ze zou justitiedirecteur Sharma Lakisharan hiervan mondeling en schriftelijk op de hoogte hebben gesteld, maar haar bezorgdheid zou zijn weggewuifd.

Volgens de topambtenaar zou ene beleidsadviseur A. bij de handel in verblijfvergunningen betrokken zijn en zou de bewindsman hem de hand boven het hoofd houden. Reden genoeg voor King om er niet aan te twijfelen dat de minister betrokken is bij het geheel.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net /de Ware Tijd

22 -01 -2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics