Nickerie.Net, vrijdag 23 januari 2009


Eerste woningbrand Nickerie voor 2009
Geplaatst: 23/01/2009

Nickerie -  In het statistiekenboek waarin de brandweer van Nickerie zaken eropna houdt, is gistermorgen de eerste woningbrand van het nieuw jaar geregistreerd. Buurtbewoners zijn de familie Panchu Maharadja te hulp geschoten toen zij zagen dat een vlammenzee de uit hout opgetrokken woning knetterend overnam.

Brandweerfunctionaris Remy Markelo, die met zijn manschappen ter plekke was, zei dat alerte blusmannen op gegeven moment vanuit de brandkazerne een enorme rookontwikkeling zagen, waarna gelijk het uitrukcommando werd gegeven. Pas nadat de blussers vertrokken waren, kwam de brandmelding binnen dat de woning van de familie Maharadja aan de Boewanistraat 28 te Van Pettenpolder in lichterlaaie stond. Door effectief en kordaat optreden van de brandweerlieden wisten zij nog net op tijd te voorkomen dat twee belendende woningen ook in de vlammenzee opgingen. Omstanders die op dat moment zich in de directe omgeving bevonden, zagen op gegeven moment de houtenwoning van bijkans vijf bij twaalf meters neerstortte. Beide aangrenzende woningen hebben water- en schroeischade opgelopen.

Volgens politiebronnen gaat het hier om brandstichting. De vermoedelijke dader, ene M.N., die zich op dat moment in de buurt bevond en in bezopen toestand verkeerde, werd door de politie aangehouden en voor verhoor naar het politiebureau afgevoerd. Het is volgens enkele buurtbewoners niet de eerste keer dat de verdachte had gezegd de woning in de fik te steken. Hij heeft dit uiteindelijk gedaan door ergens in huis vuur aan te maken en uit huis te vertrekken. Het gelukte de buren om twee kinderen van respectievelijk 1 en 2 jaar, een vrouw en een slecht ter been zijnde 74-jarige bewoner, die pas is ontslagen uit het ziekenhuis, uit het huis te halen. Het onderzoek naar het motief achter deze brand duurt voort. Inboedel en woning zijn niet verzekerd. Opmerkelijk tijdens de bluswerkzaamheden was het feit dat enkele brandweerslangen de druk niet konden verdragen en sprongen. De brand begon iets over negen in de morgen uren.

Danny Jibodh

Bron/Copyright:

Nickerie.Net /Dagblad Suriname

23 -01 -2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics