Nickerie.Net, vrijdag 23 januari 2009


PvdA komt met initiatiefnota Nederland-Suriname

Eric Mahabier, 23/01/2009

DEN HAAG - De Partij van de Arbeid (PvdA) is bezig een initiatiefnota in elkaar te zetten die gericht is op de toekomstrelatie Nederland-Suriname. De coalitiepartij is bezig door heel Nederland te reizen en de visie te horen van Surinaamse Nederlanders over issues die in de nieuwe relatie inhoud moeten krijgen. De nota zal bij onder andere de Tweede Kamer worden ingediend voor beraadslagingen over de toekomstige relatie tussen beide landen, zegt PvdA-fractielid Chantal Gill' ard aan dWT.

PvdA fractielid Chantal Gill'ard.dWT foto/ Eric Mahabier

 “Visum, twinning, gelijkwaardigheid, vriendschap”, zijn volgens de politica enkele van de aspecten die aan de orde komen in deze nota. Gill'ard is samen met fractiegenoot Pierre Heijnen belast met deze operatie. Gill'ard hoopt voor eind van dit jaar de nota af te hebben.

“Minister Bert Koenders van Ontwikkelingssamenwerking heeft een begin gegeven aan die nieuwe relatie van gelijkwaardigheid en vriendschap”, vindt Gill'ard. Ze haalt hierbij onder meer de Twinningfaciliteit aan en de beëindiging van de ontwikkelingsrelatie. Het PvdA-fractielid acht de nota van enorm belang omdat de Surinaamse diaspora daarin zelf zal aangeven welke richting zij op wil in de nieuwe relatie en welke oplossingsmogelijkheden zij ziet voor diverse vraagstukken.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net /de Ware Tijd

23 -01 -2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics