Nickerie.Net, woensdag 28 januari 2009


Santokhi en Gilds bekvechten over output Justitie Suriname

PARAMARIBO,  Het is compleet stuk tussen minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie en zijn voorganger Siegfried Gilds. Na kritiek van Gilds op het “ongebreideld” functioneren van Santokhi, vindt deze de ander niet meer dan een “politieke mislukkeling.” Gilds is vooral de underdog als het op presteren aankomt.

De staat van dienst voorheen is wat betreft Justitie & Politie, niet te vergelijken met wat nu wordt neergezet. “Als anderen zeggen dat ze het allemaal al gepland hadden, waarom is het dan ook niet uitgevoerd. Alles wat je plant moet je ook uitvoeren. Maar we zullen ons niet laten afleiden door mensen die hun eigen falen afwentelen op anderen”, zegt Santokhi.

Het verschil zit vooral in het vele investeren in infrastructuur voor de politie. “Voor 2005 was de beleidsrealisatie tien procent en nu meer dan negentig procent”, aldus Santokhi. Eerder had hij het tijdperk voor hem aangeduid als rommel. Dat heeft kwaad bloed gezet bij Gilds: “Toen meneer Santokhi overnam was het politiekorps goed voorzien. De uitspraak dat hij slechts rommel heeft aangetroffen, begrijp ik niet.”

Vandaar dan ook de ongezouten kritiek. Volgens Gilds gedraagt Santokhi zich ook nog gevaarlijk onverantwoordelijk. De wijze waarop recente protestacties van ex-militairen in Nickerie zijn afgehandeld bijvoorbeeld. Santokhi zei kort daarna dat het anders zou zijn afgelopen als hijzelf ter plekke was geweest. Ongehoord en onverantwoordelijk, vindt Gilds, die moest aftreden wegens een witwasaffaire.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net /Waterkant

28 -01 -2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics