Nickerie.Net, donderdag 29 januari 2009


PN-bushouders vrezen broodverlies

Asha Chaturi, 29/01/2009

NIEUW NICKERIE - Bushouders op de route Nickerie-Paramaribo vrezen dat ze hun inkomsten kwijtraken, als de situatie zo blijft. Het is elf uur 's morgens en de eerste bus heeft geen enkele passagier, terwijl er nog 18 bussen staan te wachten op passagiers voor Paramaribo. De bushouders zijn er niet over te spreken dat het Nationaal Vervoersbedrijf (NVB) de tarieven heeft verlaagd. Zij zien het NVB als een grote concurrent. Een andere concurrent zijn de minibussen. Dagelijks kunnen minimaal 100 passagiers reizen met de 's landsbus. Deze chauffeurs komen tot in de PN-bussen mensen ronselen. Hun tarieven variŽren van SRD 20 tot 40. Het duurt een poos voordat een PN-bus vol is. De passagiers nemen daarom liever een minibus, waardoor zij eerder op hun plaats van bestemming zijn.

De chauffeurs van de minibussen komen passagiers ronselen in de PN-bussen.-.dWT foto/Asha Chaturi

Chander Roopram, woordvoerder van de PN-bushouders, zegt dat er dagelijks nieuwe taxi's op de markt komen om te hosselen. Het ergste is dat wanneer mensen komen om pakketten weg te sturen, deze onder valse voorwendselen worden aangenomen en nooit de plaats van bestemming bereiken. De hosselaars doen zich voor als de chauffeur van de PN en geven kentekennummers door van een PN-bus, vertelt Roopram. De politie heeft de taxihouders verboden om tussen de PN-bussen te parkeren. Zij parkeren aan de overkant van de PN-bussen en staan bij de halte om zo de mensen te ronselen.

De PN-bushouders vinden dat er ordening moet komen in het taxiwezen en dat taxiís een andere parkeerplaats moeten krijgen, het liefst buiten een straal van 1 kilometer. Ook zeggen de PN-houders dat zij de districtscommissaris hebben gevraagd voor een andere standplaats. Een reactie op hun verzoek is uitgebleven. De PN-bussen rijden voor een tarief van SRD 20. Soms gaan de minibussen zo ver dat ze zelfs SRD 15 vragen, omdat zij moeten terugkeren.

Volgens Roopram speelt het probleem zich ook af te Ondrobon in Paramaribo. In totaal onderhouden 40 bussen de route Paramaribo-Nickerie visa versa. De PN-bussen staan naast de openbare markt Nieuw-Nickerie. De minister van Transport Communicatie en Toerisme is volgens Roopram op de hoogte van de situatie. Hij hoopt dat er onmiddellijk stappen worden ondernomen.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

29 -01 -2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics