Nickerie.Net, vrijdag 30 januari 2009


VHP-jongeren dienen klacht in tegen Doekhie

Asha Chaturi, 30/01/2009

NIEUW-NICKERIE - VHP-jongeren hebben de vorige week officieel een klacht ingediend bij de politie tegen parlementariër Rashied Doekhie. Onder meer de leden Sanjay Nunda en Hemant Soekhoe beweren dat zij valselijk zijn beschuldigd op een lokaal televisiestation. Nunda wordt door de parlementariër beschuldigd van diefstal in het bedrijf waar hij momenteel werkzaam is. Nunda kon dWT een brief tonen, waarin zijn directeur aangeeft dat hij nooit betrokken is geweest bij diefstal. Soekhoe wordt door Doekhie beschuldigd van ontvoering van een minderjarige, waarvan de politie niet op de hoogte is. Volgens de klager heeft Doekhie gezegd dat de familie Soekhoe een bus als geschenk zou hebben gekregen van de Nationale Democratische Partij (NDP). Soekhoe weerspreekt dit en zegt dat deze bus in 1989 door de familie is gekocht via het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling om schoolkinderen te vervoeren.

De twee vinden nu dat de NDP-parlementariër met feiten op tafel moet komen of te zwijgen als hij zaken niet kan verantwoorden. De jongeren geven aan dat zij ondanks persoonlijke aanvallen door zullen gaan met het werk van de VHP. Ook vinden ze dat een mediabedrijf de zaak heeft opgeblazen en nooit wederhoor heeft toegepast.

Gewestelijk politiecommandant August Sabajo zegt dat de politie het dossier heeft opgemaakt en opgestuurd naar het parket. Doekhie om een reactie gevraagd, zegt dat de jongeren “zwak en infantiel” zijn. "Al weet ik zoveel over iemand. Indien je je correct gedraagt, zal ik je niets zeggen”, verweert Doekhie zich.

De parlementariër zegt dat Nunda en Soekhoe misbruikt worden door de politieke bazen die niet met hem kunnen competen en hun aanzetten dingen die tijdens de vorige verkiezingen al gezegd waren nu weer te zeggen. "Geen enkele pg en Santokhi kan me wat doen, want het is een politieke meningsuiting”, vindt Doekhie. Tenslotte zegt hij dat wanneer hij politiek wordt aangevallen, hij zijn tegenstander tot de grond gelijk zal maken.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

30 -01 -2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics