Nickerie.Net, woensdag 04 februari 2009


Maritieme politie Nickerie gaat in training
Bikers Unit eind februari operationeel

Geplaatst: 03/02/2009

Nickerie  -  De 7 uit Nickerie afkomstige politiemannen, die met succes de bikerstraining hebben gevolgd, zullen voor eind februari 2009 worden ingezet. Dit zegt politiepersvoorlichter Shantie Raghoebir. Zij gaf aan dat de manschappen over tal van vaardigheden beschikken om effectief op te treden. Voorts verkeren de nieuwbakken bikers in perfecte lichamelijke conditie. Hieraan koppelend liet Raghoebir verder doorschemeren dat een viertal manschappen van de maritieme politie, die gestationeerd is in Nickerie, op 3 februari voor drie maanden in training gaat.

Raghoebir zegt dat deze agenten een training volgen om basisvaardigheden op te doen op de rivier. De training bestaat uit zowel een praktisch als theoretisch gedeelte. Voor wat betreft de instructeurs zei Shanti Raghoebir dat deze om de twee weken vanuit Paramaribo zullen pendelen om de manschappen in Nickerie te trainen.

De politie 2e klasse, N. Pengel, en hulpagent van politie 1e klasse, O. Manhoef, zullen de manschappen in Nickerie de nodige vaardigheden bijbrengen. Bedoelde training wordt verzorgd om steeds garant te staan voor de optimale patrouille op de westelijke grensrivier, de Corantijnrivier. Met deze trainingsupdate tracht de politie om smokkelpraktijken zoveel als mogelijk in te dammen en de overige grensdelicten te voorkomen.

Danny Jibodh

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

03 -02 -2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics