Nickerie.Net, maandag 09 februari 2009


Huistelefoonaansluiting praktisch landelijk beschikbaar

07/02/2009

Paramaribo - Een vaste telefoonaansluiting met de mogelijkheid om een breedband internetverbinding aan te sluiten is de nieuwste dienst die Telesur gisteren officieel heeft gelanceerd. Het bedrijf maakt daarbij gebruik van draadloze technologie, waardoor klanten, vooral de 7000 die op de wachtlijst staan, niet langer hoeven te wachten totdat het bedrijf telefoonkabels aanlegt. “Je stapt gewoon een Telesurcenter binnen en betaalt voor je draadloze apparaat dat in principe dezelfde dag operationeel kan zijn,” zegt Telesur-directeur Dirk Currie. Alle aansluitings- en verbruikskosten blijven hetzelfde als bij het huidige kabelsysteem.

Vooralsnog is deze dienst slechts langs de kuststrook tussen Moengo en Nickerie en tot Brownsberg naar het zuiden toe beschikbaar. Over twee maanden zal de totale kuststrook worden gedekt, terwijl ook de gebieden langs de grensrivieren tot Apoera in het uiterste westen en Nassau in het oosten, worden ontsloten. Tegen eind 2009 zal tot diep in het Boven-Surinamegebied worden doorgedrongen naar Semoisi en Gunsi. Er wordt 6 miljoen US dollar geďnvesteerd in het project. Daarmee zal, volgens Currie, een grote stap worden gemaakt om Suriname tegen 2010 voor 99,5 procent te hebben ontsloten.

“Het voordeel van de draadloze technologie is een persoon gewoon kan worden voorzien, ook al woont hij alleen in de straat. Naarmate de woondichtheid in dat gebied toeneemt, en het goedkoper wordt om een kabel aan te leggen, zullen wij dat doen. Ook bij verhuizing is het dan gewoon gemakkelijk om het draadloze systeem mee te nemen.”

Telesur telt momenteel 80.000 klanten van vaste telefoonlijnen, terwijl er een wachtlijst van 7000 potentiële klanten is. Naast deze nieuwe dienst, zit Telesur, een van de grote deviezenverdieners voor de Staat, in de mobile telefonie en internetdienstverlening. Daarnaast investeert het bedrijf, samen met haar tegenhanger in Guyana, 60 miljoen US dollar in een 100 procent back-up glasvezelkabel.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

07 -02 -2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics