Nickerie.Net, dinsdag 10 februari 2009


Na tien jaren waterleiding voor groot Nickeriaans gezin
Geplaatst: 10/02/2009

Nickerie -  Iets achter de Cassaveweg in het district Nickerie woont Yacintha Chotkoe samen met haar echtgenote Mohamed Hoessein en hun kroost. Dit gezin, dat negen kinderen telt, heeft tien lange jaren moeten wachten om eindelijk aansluiting te krijgen op het SWM distributienetwerk. Het echtpaar gaf mee dat van de negen kinderen een reeds getrouwd is, terwijl drie van hen door naaste familieleden in Paramaribo zijn opgevangen. Vijf van de kinderen wonen nog samen met hun ouders. Het gezin heeft volgens Yacintha harde tijden gekend, meer nog vanwege het niet beschikken over elektriciteit. Zij moesten daarnaast dagelijks zwoegen om schoon drinkwater in huis te krijgen. In de avonduren doen zij het nog steeds met een kokolampoe. Dankzij ondersteuning en medewerking vanuit Stichting Sari, die donormiddelen wist te verzamelen, is een deel van het leed van de familie verzacht. Na intensieve correspondenties hebben zij de Stichting Vooruit, die gevestigd is in Nederland, aan hun kant gehad om bij te dragen.

Kostwinner Hoessein gaf mee dat hij ondanks buikklachten werkt om het gezin in stand te houden. Met een inkomen van SRD 400 zegt hij kans te zien om met veel kunst en vliegwerk zijn gezin in stand te houden. Hij ziet graag dat hun kinderen een goede toekomst moeten hebben en niet zo moeten ‘pinaren’. Vanuit Sari wordt bekeken in hoeverre deze familie in aanmerking kan komen voor het Low Income Shelter Program. De familie, die zeer geëmotioneerd raakte, zegt heel erg blij te zijn dat zij deze aandacht heeft gehad. Van blijheid gaven man en vrouw hun tranen de vrije loop.

Mohamed Hoessein zal over een week beschikken over een brushcutter, waarmee hij geld voor het levensonderhoud zal kunnen verdienen. Verder heeft Stichting Sari, onder leiding van mevrouw K. Bajnath, ook ervoor gezorgd dat de familie Balgobind, die woont te Zeedijk, wateraansluiting heeft gekregen. Voor beide families is een bedrag van 1000 euro’s uitgegeven.


Danny Jibodh

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

10 -02 -2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics