Nickerie.Net, dinsdag 10 februari 2009


Overliggend Waterschap (OW) MCP lanceert eigen website
Geplaatst: 10/02/2009

Nickerie -  Het Overliggend Waterschap(OW) MCP heeft zijn eigen website gelanceerd. Volgens Richenel Small, secretaris/penningmeester van dit waterschap, was het noodzakelijk om de internationale ontwikkelingen te volgen en via internet alle nodige informaties met betrekking tot zijn organisatie beschikbaar te stellen aan grote groepen wereldwijd. De nieuwe taken die het OW MCP binnen de agrarische sector heeft gekregen, zal organisatorisch met het instellen van overliggende waterschappen grote veranderingen brengen op het gebied van watervoorziening voor de landbouw. Dit proces is voor veel agrariŽrs nieuw en vraagt intensieve voorlichting. Een website als informatiemedium mag zeker niet ontbreken, meent men.

De website heeft ten doel alle belanghebbenden binnen de agrarische sector continu te informeren over de veranderingsprocessen op het gebied van watervoorziening voor de landbouw. Ook voor studenten en onderzoekers zal OW MCP zoveel mogelijk informatie online zetten. Organisaties waarmee samenwerkingsovereenkomsten zijn getekend, kunnen via de website de ontwikkeling bijhouden en eventueel helpen aansturen. Behalve achtergrondinformatie en actuele ontwikkelingen, kunnen via de website thans ook de actuele waterstanden van diverse aanvoerbronnen geraadpleegd worden. Dit is het resultaat van een samenwerkingsovereenkomst met de Anton de Kom Universiteit (AdeKUS) en World Wildlife Fund (WWF).

De website is tot stand gekomen in samenwerking met Akhiel Mahabier van de Stichting Nickerie Wereldwijd, die al vanaf 2003 via haar website Nickerie.Net, informatie over de ontwikkelingen van het district Nickerie aan de wereldgemeenschap aanbiedt. Small zegt erg tevreden te zijn over het werk dat door Mahabier is verricht. De website is een uitvloeisel van het Jaarprogramma 2009 van OW MCP, waarin naast andere actiepunten de lancering van een website is opgenomen. De site is toegankelijk via de link: www.owmcp.org.

Danny Jibodh

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

10 -02 -2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics