Nickerie.Net, donderdag 12 februari 2009


Nickerie let strenger op naleving vergunningsvoorwaarden

Yolanda Ho Asjoe, 11/02/2009

Nieuw-Nickerie - De Commissie Naleving Vergunningvoorwaarden heeft na een jaar van onzichtbaarheid haar controlewerkzaamheden in Nickerie hervat. Na de vele klachten vanuit de burgerij in verband met onduidelijkheden over de nalevening van de vergunningswaarden heeft districtscommissaris Bhagwatpersad Shankar de Commissie gevraagd, de controletaken in verhoogd tempo uit te voeren.

Een deel de commissie Naleving Vergunningvoorwaarden voor het districtscommissariaat in Nickerie. De commissie heeft na een jaar onderbreking haar controlewerkzaamheden hervat.-.dWT foto / Yolanda Ho Asjoe

Afgelopen week zijn routinematige werkzaamheden verricht op de openbare markt en diverse handelszaken in het centrum van Nickerie. In de commissie zitten vertegenwoordigers van de bestuursdienst, de brandweer, politie, Milieu Inspectie, Milieubeheer, Arbeidsinspectie, penitentiare ambtenaren en de douane. Volgens commissievoorzitter agent van politie eerste klasse, Amarnath Premcharan, zijn achter de Openbare Markt petflessen ontdekt. Premcharan zegt dat zowel de marktverkopers als -bezoekers hieraan debet zijn.

"Er zijn toch niet zomaar tonnen geplaatst", vraagt hij zich af. Hij benadrukt dat de markt schoon en milieuvriendelijk moet zijn. Volgens Premcharan worden lege petflessen liever op de grond gegooid dan in een ton. "Samen moeten wij werken aan een schoonmilieu". Manschappen van Milieubeheer zullen in samenwerking met de Bestuursdienst de plek opschonen. Enkele handelszaken zijn aangezegd om binnen drie dagen te werken aan hun omgeving. De Commissie zal minstens twee keer in de maand haar controlewerkzaamheden uitvoeren.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

10-02-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics