Nickerie.Net, donderdag 12 februari 2009


USD 15,3 miljoen voor aanschaf  drie defensiehelikopters

11/02/2009

Paramaribo - Suriname schaft drie helikopters aan bij India, bestemd voor de luchtmacht. De krant verneemt uit legerkringen dat deze helikopters onder meer zullen worden ingezet voor het verplaatsen van troepen. Indien nodig kunnen ze ook worden ingezet voor gevechtsdoeleinden. De hefschroefvliegtuigen van het type Advanced Light Helicopter (ALH) Dhruv worden geleverd door het Indiase Hindustan Aeronatics Limited (HAL). Op zijn website vermeldt het bedrijf dat voor een exemplaar 250 miljoen Rupees (5,1 miljoen US dollar) moet worden neergeteld. Er zal gebruik worden gemaakt van een kredietlijn met India om de betaling van de helikopters te voldoen. Besloten is tot de aankoop van de wentelwieken om het Nationaal Leger, conform zijn grondwettelijke taken, beter in staat te stellen controletaken op het Surinaams territoir uit te voeren.

Hindustan Aeronatics Limited De ALH Dhruv helikopter waar Suriname er binnenkort drie van aanschaft voor de luchtmacht.-.

“Door aanwezigheid bij de grenzen wordt preventief inhoud gegeven aan de opgedragen taken”, schrijft het ministerie van Defensie in een persbericht. Ook wordt vermeld dat defensieminister Ivan Fernald nu in Bangalore, India, vertoeft voor het bijwonen van een ‘Aero space exposition’. Op de beurs zullen verschillende bedrijven waarmee Suriname zaken doet, aanwezig zijn. Met de minister zijn directeur Dennis Kamperveen en de voorzitter van de speciaal ingestelde commissie voor de aankoop van de helicopters, Jerry Slijngard, meegereisd. Het doel van de delegatie is om bestaande defensierelaties met India uit te diepen en verschillende projecten te evalueren en bespreken. Ook zal het contract voor de aanschaf van helikopters door Kamperveen worden getekend. Minister Fernald maakt van de gelegenheid gebruik om bilaterale gesprekken te voeren met zijn Indiase collega Arackaparambil Kurian Antony. Een Indiaas bedrijf, zal de exportversie van een nieuwe soort helikopter voor de eerste keer tentoonstellen tijdens deze zevende editie van de internationale air show. Aan deze Aero India-2009 doen haast 600 nationale en internationale bedrijven mee. Ongeveer 100 verschillende type militaire vliegtuigen zullen worden getoond.-.

De Advanced Light Helicopter (ALH) Dhruv van Hindustan Aeronatics Limited (HAL), is het meest succesvolle militaire product van India. Officieel werd het op 20 augustus 1992 in gebruik genomen en zijn er wereldwijd al meer dan 300 aan verschillende landen verkocht in Latijns-Amerika, Afrika, West en Zuid-Oost Azië en de Pacific. HAL heeft nu ongeveer 140 bestellingen voor het leveren van de ALH Dhruv voor het Indiase leger en landen als Bolivia, Ecaudor, Israël en Nepal. De helikopter biedt plaats aan maximaal 16 personen, inclusief twee piloten, heeft een lengte van 16 meter en de wieken hebben een spanwijdte van 13,20 meter. Verder kan een maximaal gewicht van 5,500 kilogram worden vervoerd. Zijn vier motoren hebben een totale kracht van 2400 Kilowattuur wat een maximale snelheid van 280 km/u oplevert. Het toestel kan tot een hoogte van 6.500 meter klimmen en ruim 800 kilometer aaneengesloten overbruggen. Er bestaat ook een burgertype van dit militair toestel.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

10-02-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics