Nickerie.Net, maandag 02 maart 2009


 “Verdere ontplooiing toerisme Nickerie in volle vaart”   
Geplaatst: 28/02/2009

Nickerie -  Toerisme is reizen met recreatieve of zakelijke doeleinden. Toeristen zijn mensen "die reizen naar plaatsen buiten hun gebruikelijk milieu in niet meer dan één opeenvolgend jaar voor vrije tijd, zaken en andere doeleinden blijven, en niet met betrekking op het uitoefenen van een activiteit die beloond worden vanuit de bezochte plaats. Dit zegt Kenneth Donk, van de Stichting Toerisme West-Suriname, een organisatie voor toerisme en de bevordering ervan. Volgens deze organisatie doet ook de afstand tussen de eigen omgeving en die van je reisdoel er niet toe om van waar dan ook toeristen naar je locatie te trekken. Donk zegt dat met het project waarmee zij bezig zijn, namelijk het planten van een hoeveelheid Miami palmen langs het Corantijnstrand en in de overige ressorten, zij Nickerie een andere identiteit willen geven.

Donk zei dat een toerist geïnteresseerd kan zijn in niet alleen mooie stranden, maar ook in de cultuur of de natuur van landen, steden en gebieden die zij bezoeken. Nickerie is zo zeker een van de plaatsen in de wereld die een vakantiebestemming kan worden. Donk zegt dat de STWS al een tijdje aan de weg timmert om de sector toerisme in Nickerie op te boosteren.
Het toerisme is uitgegroeid tot een van de meest winstgevende bedrijfstakken ter wereld. In veel landen of streken is het een van de belangrijke bronnen van inkomsten. Toerisme kan ingrijpende gevolgen hebben voor de leefsituatie van de lokale bevolking benadrukte Donk.

De STWS is steeds bezig om haar missie,visie en strategieën aan te passen om hun doelen te behalen. De Miami palmen die de organisatie gedoneerd heeft gehad, zijn afkomstig van een zekere in Nederland wonende meneer Griffith, die tevens ook van Nickerie afkomstig is. Hij heeft via de DC 1000 Miami palmen geschonken aan het district waar hij een warm hart aan toedraagt. Beleidsmedewerker Gangapersad Badal zei dat zij vanuit het districtsbestuur elk een initiatief stimuleren die zeker Nickerie ten goede kan komen.STWS werkt verder samen met o.a. het ministerie van Binnenlandse Zaken en andere instanties om projecten te initiëren en vervolgens deze uit te voeren.

In de naaste toekomst wil STWS werken om langs het strand een attractief trefpunt op te zetten dat voorzien zal zijn van allerlei mogelijkheden om de toerist bezig te houden. Voorlopig werkt STWS nog met donateurs, maar wil later zelf middelen gaan genereren om weer te kunnen investeren in de gemeenschap. Er is nu een toeristengids in de maak. Donk zegt verder te hopen dat met de asfaltering van de Noord-Zuid verbindingsweg de stroom van toeristen meer zal stijgen. Vooruitlopend moeten dan ook zaken aangepakt worden en geprofessionaliseerd worden, aldus, STWS-voorman Kenneth Donk bij het beplanten van de Miami palmen langs de H.D. Soekhoeweg.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

28-02-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics