Nickerie.Net, maandag 02 maart 2009


Bigi Pan heeft multi-functioneel toeristerverblijf

NIEUW-NICKERIE - Het Bigi Pangebied heeft sinds donderdag een multi-functioneel toeristerverblijf, waarin toeristen kunnen vertoeven of overnachten. Het project is een initiatief van Stichting Ontwikkeling Longmay en Ontwikkeling (SOLOM). De eerste stappen tot de bouw zijn gezet in 1993. Volgens de voorzitter van de stichting, Henry Karijoikromo, is het kamp tot stand gekomen met medewerking van het Wereld Natuur Fonds (WWF) die het project goedkkeurde voor 100.000,- US dollar.

De bouw van dit kamp met een oppervlakte van 250 vierkante meter heeft elf maanden in beslag genomen, zegt Karijoikromo. Ook de sleephelling waar boten vanuit de Nickerierivier getrokken worden in de Bigi Pan, zal gemoderniseerd worden. Een toeristenverblijf was van bijzonder belang, daar er maar drie kampen zijn en steeds meer mensen naar het gebied trekken om te genieten van de natuur, zegt Karijoikromo.

Het kamp kan vijftien mensen accommoderen. Er zijn ook open plaatsen voor hangmatten. Ook is er een gelegenheid gemaakt waar op een tjoelha met hout gekookt kan worden. De toerist kan in het gebied vissen en krabben vangen en ook genieten van langsvliegende vogels. Op de vogels mag geen jacht gemaakt worden omdat ze beschermd zijn. Voor de ingebruikname waren de Nederlandse ambassadeur, Tanja van Gool, en directeur van WWF, Dominiek Plouvier, aanwezig.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Waterkant

25-02-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics