Nickerie.Net, maandag 09 maart 2009


Drama in Henarpolder - dodelijke ongeluk door chauffeur zonder rijbewijs

09/03/2009

NIEUW-NICKERIE - “Ik had nooit gedacht dat ik mijn dochter nooit meer zou zien. Toen ik werd gebeld om naar huis te komen, dacht ik dat mijn dochter ziek was. Thuis aangekomen zag ik een tent en dacht het ergste,” zegt Aniel Jagdeo die gistermorgen thuis is gekomen. Hij is de vader van Prewishka Jagdeo, die donderdag is overleden na een aanrijding. Het meisje speelde samen met zes andere kinderen in een inrit. Op gegeven moment kwam een auto en wilde keren in de inrit. De negentienjarige DJ zat achter het stuur. In plaats op de rem te drukken, drukte hij het gaspedaal in. Het voertuig vloog naar achteren en raakte drie van de spelende kinderen. De achtjarige Prewishka is meegesleurd en platgedrukt tussen de auto en een paal van de inrit. DJ is daarna weggereden. De moeder van Prewishka heeft de drie kinderen gebracht naar de Spoedeisende Hulp.

Ria Jagdeo samen met haar broer en moeder. Ze was samen met haar zusje Prewishka in een inrit aan het spelen toen een auto op hen inreed. Prewishka is aan haar verwondingen overleden.-dWT foto/Asha Chaturi .

“Ik dacht dat mijn kind een ongeluk had gehad en beter zou worden,” vertelt Maureen Sewbaran, de moeder van Prewishka. Ze gelooft nog steeds niet dat haar dochter er niet meer is. Ze vraagt telkens om bij haar dochter te gaan. Ze hoopt dat haar dochter terug zal komen. Haar dochtertje Ria heeft verwondingen aan de linkerwang en is na medische behandeling naar huis gestuurd.

Het derde slachtoffer de tweejarige Sherwesh Pahaladsing ligt met een heupfractuur in het ziekenhuis. De broer van DJ, jeugdparlementariër Ashwin Jagmohansingh, betreurt het gebeurde. Hij zegt dat zijn broertje huilend thuiskwam en steeds stamelde dat er niets met dat kind moet gebeuren. De jeugdparlementariër heeft zijn broertje zelf gebracht naar de politie. “Als hij gestraft moet worden, zal hij het moeten uitzitten,” zegt hij.

DJ heeft geen rijbewijs en is ingerekend. Prewishka zat op de OS Klein Henar en volgens haar klassejuf Anushka Bholanath was zij één van de beste van de meisjes in de klas. Ook voor onderwijsinspecteur Roy Katisa is het ongeval moeilijk te verwerken. “Ik heb mijn dochter verloren en na enkele dagen zal de dader vrij rondlopen. Dit kan niet en de regering moet nu wat eraan doen om zware straffen te geven,” zegt de zeer geëmotioneerde vader. Voor dit jaar is het achtjarig meisje het vierde verkeersslachtoffer in Nickerie en landelijk het twaalfde. Na obductie is haar lijkje vrijgegeven. Ze wordt morgen begraven.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

09-03-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics