Nickerie.Net, maandag 09 maart 2009


Kaart verplicht voor bezoek Bigi-Pan

Beta Debidien, 06/03/2009

NIEUW-NICKERIE - Bezoekers die geen toegangsbewijs hebben voor het Bigi-Pangebied zullen niet worden toegelaten. “De mensen zullen verwezen worden naar één van de bekende verkooppunten in het district Nickerie,” zegt districtscommissaris (dc) Bhagwatpersad Shankar. De bestuursdienst heeft volgens hem de controle intussen ook al opgevoerd. Aan de touroperators is vanuit de bestuursdienst geen vrijstelling gegeven voor bezoekerskaarten. Er zijn meer dan tien touroperators die illegaal actief zijn in het gebied. Ze vinden het allen een goed initiatief dat alle bezoekers een bijdrage moeten leren.

Om het Bigi-Pangebied te betreden zijn bezoekers verplicht een kaart bij zich te hebben. Op deze locatie, bij de ingang van het gebied, heeft de bestuursdienst een controlepost geplaatst. dWT foto/Beta Debidien

“De opbrengst van de kaartenverkoop zal nuttig besteed worden om meer mogelijkheden te creëren in dat gebied voor de bezoekers,” zegt touroperator Kenneth. Elke bezoeker moet een kaart kopen van vijf Surinaamse dollar. De burgervader waarschuwt de touroperators om geen geld te geven aan de controleurs die gestationeerd zijn bij het Jamarkanaal, de ingang van het Bigi-Pangebied langs de Nickerierivier. De bestuursdienst heeft deze mensen daar geplaatst om de bezoekers te controleren op kaarten.

“We zijn bezig met het beheersbaar maken van de touroperators, maar op dit moment zijn wij ook bezig de mensen te vragen om mee te werken om op tijd aan hun verplichtingen te voldoen,” zegt Shankar. De bestuursdienst zal binnenkort ook het startsein geven voor de bouw van een sleephelling bij de ingang van het Bigi-Pangebied. De gunning moet binnen twee weken afgerond worden, zodat het werk snel kan beginnen. Met de bouw van de sleephelling zullen touroperators beter in staat zijn hun boten over te zetten bij het betreden van het gebied.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

09-03-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics