Nickerie.Net, maandag 09 maart 2009


SLM kijkt stuntprijzen KLM aan

Eric Mahabier, 09/03/2009

DEN HAAG - De KLM geeft tot en met eind juni tientallen procenten korting op retourvluchten vanuit Nederland naar diverse bestemmingen. De actie komt bovenop eerder doorgevoerde prijsverlagingen en staat in het kader van de gevolgen van de financiële crisis. “De kans is heel groot dat Suriname ook erin zit,” zegt een KLM-woordvoerster.

Volgens haar worden elke week tien bestemmingen bekendgemaakt waar deze actie geldig is. Voor elke bestemming geldt dat “wanneer, waar en hoeveel” niet vooraf wordt bekendgemaakt. “Wij hebben onze eigen ticketverkoop-policy en spelen zeker in als er veranderingen komen in marktsituatie,” is de reactie van SLM-directeur Henk Jessurun op deze stunt van de KLM. Hij benadrukt dat de SLM haar eigen acties op diverse bestemmingen heeft lopen en deze vooralsnog aanhoudt.

Henk Jessurun

De directeur onderstreept dat er geen prijsafspraken gemaakt mogen worden tussen luchtvaartmaatschappijen, omdat dat anders een boete oplevert in Europa. De stunt van de KLM ziet hij niet als een gevaar op de route Paramaribo-Amsterdam. Voor de zomervakantie zijn er al heel wat boekingen gedaan. Jessurun ziet wel een lichte daling van reizigers op deze route. “Maar dat is een mondiale trend.” Hij vindt het nog te vroeg om cijfers over deze daling te geven, omdat er altijd rekening gehouden wordt met de “late boekers”. Februari dit jaar vergelijkend met vorig jaar, noteert volgens de SLM-topman een daling van vijf tot zeven procent op deze route.

Hoewel de crisis alle luchtvaartmaatschappijen treft, zegt Jessurun dat het soort vervoer op een bepaalde route ook bepalend is in welke mate die crisis de maatschappij treft. Op de Mid-Atlantische route is de daling vooralsnog beperkt, omdat Suriname voornamelijk wordt afgereisd door familiare banden. “Heel binnenkort” besluit de SLM of er extra vluchten tijdens de zomervakantie worden ingezet. “Dat besluit zullen we nemen afhankelijk van de komende ontwikkelingen,” aldus Jessurun.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

09-03-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics