Nickerie.Net, maandag 09 maart 2009


Weinig Nickerianen voor agrarische studie

09/03/2009

NIEUW-NICKERIE - Ofschoon Nickerie een landbouwdistrict is, blijkt dat leerlingen weinig tot totaal geen interesse hebben in agrarische studies. Op de studierichting Agrarische Productie van de Anton de Kom Universiteit is dat ook te merken.

Tien studenten zitten nu op de opleiding. Dat is volgens richtingscoördinator Robert Tjien Fooh onvoldoende. Er zijn zelfs momenten geweest dat de studierichting maar één student had. Om de interesse van de Nickeriaanse leerlingen op te wekken, is er een informatiebijeenkomst gehouden over landbouw, veeteelt, bosbouw en aquacultuur (visserij). Volgens Tjien Fooh zou de agrarische productie de belangrijkste moeten zijn, maar dat is niet zo.

“Jongeren moeten bewust worden dat de agrarische sector veel mogelijkheden biedt. Nickerie is een agrarisch district bij uitstek.” De vragenronde toont aan dat er bij de VWO-leerlingen weinig animo is. Jo-ann Misiekaba vindt de infodag heel leerrijk, maar vindt toch dat deze studierichting, vooral onder de leerlingen van Nickerie, meer promotie behoeft. “Die motivatie en de bewustwording moet komen.”

Tjien Fooh overweegt een minibeurs te houden in Nickerie of een loopdag in Paramaribo voor de leerlingen van het rijstdistrict. In oktober 2009 start de studierichting Agrarische Productie met twee nieuwe richtingen: Agroprocessing-Productieontwikkeling en Agribusiness Management.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

09-03-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics